Eczaneler yarın kapalı

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler yarın kapalı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2002 10:47

Eczacılar, Sağlık Bakanlığı`nın, ilaç fiyatlarının yüzde 10 oranında aşağı çekilmesi uygulamasına karşı, yarın kepenk kapatacak. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç, Sağlık Bakanlığı`nın uygulamasını protesto amacıyla yarın eczaneleri açmama kararı aldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Domaç, yarın yalnızca nöbetçi eczanelerin çalışacağını, diğer eczacıların ise hizmetin aksamaması için nöbetçi eczanelerde hizmet vereceğini kaydetti.

Uygulamanın, zaten zor durumda olan eczacıları, daha da zor duruma düşüreceğini savunan Domaç, uygulama ile eczacıların kar edemez duruma geleceğini, 6-7 bin eczanenin kapanacağını ifade etti.

Ä°ndirime gidilmesiyle eczacıların yaÅŸam koÅŸullarının kalmayacağını, bunun da 20 bin kiÅŸinin iÅŸsiz kalması anlamına geleceÄŸini ifade eden Domaç, SaÄŸlık Bakanı Osman DurmuÅŸ`a bu kaygılarını ilettiklerini, uygulamadan vazgeçmesini istediklerini belirtti. Ancak SaÄŸlık Bakanı DurmuÅŸ`un, isteklerini kabul etmediÄŸini dile getiren Domaç, 40 eczacı odasının isteÄŸiyle, indirimin uygulanmaya baÅŸlanacağı 15 Ocak`ta eczanelerde kepenk indirme eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi.Â

Haberin Devamı

Eczanelerin birkaç gün kapalı kalabileceÄŸini anlatan Domaç, "Artık hizmeti sürdürme ÅŸansımız kalmadı. Eczaneler zaten birer birer kapanacak" diye konuÅŸtu.Â

Sağlık Bakanlığı, ekonomik şartları göz önünde bulundurarak, yerli üretime uygulanan yüzde 10`luk ıskonto payını düşürmüş ve ilaç fiyatlarını yüzde 10 oranında indirmişti.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!