Eczaneler bayramda açık mı?

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler bayramda açık mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 10:03

Eczaneler bayramda açık mı sorusu, birçok vatandaşın sorguladığı hususlar arasında yer almaya başladı. Tatil günlerinde nöbetçi olarak hizmet veren eczaneler, bayram günü tam gün hizmet verip vermedikleri ile gündemde yer alıyor. Peki, eczaneler bayramda açık mı olacak?

Haberin Devamı

Eczaneler bugün açık mı sorusu, sağlık problemleri nedeniyle ilaç ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan vatandaşların internet üzerinden araştırdığı konu olmaya başladı. Bayramda eczaneler açık mı sorusuna cevap arayan birçok vatandaş, buna göre nöbetçi eczane arayışına girecek. Peki, eczaneler bayramda çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler...

ECZANELER BUGÜN VE BAYRAMDA AÇIK MI?

Eczanelerin çalışma yönetmeliğine göre arefe günü ve bayram günlerinde uyulması gereken çalışma yönergeleri bulunmaktadır.

Arefe gününde, hem eczaneler hem de (Sağlık Ocağı) ASM’ler 13.00’e kadar açık olacak. Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır;

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

BAKMADAN GEÇME!