Ecevit'ten açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Ecevitten açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

DSP Lideri Başbakan Bülent Ecevit, DSP Grup toplantısında güncel konular hakkında görüşlerini açıkladı ve Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki geleneksel şenlik gününün ağır bir felakete dönüşmesinin ibret alınması gereken acı bir olay olduğunu söyledi. Ecevit, ``Ufacık balıkçı teknelerinin tıklım tıklım insan doldurularak Karadeniz'in apansız patlayabilen sularına açılmanın mazur görülecek yanı yoktur. Böylesi bir sorumsuzluğa yerel görevlilerin seyirci kalmaları da mazur görülemez'' dedi.

Hükümetin, Beşikdüzü felaketinde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ivedi gereksinimlerini karşılamak üzere 750'şer milyon lira gönderdiğini bildiren Başbakan Ecevit, ayrıca 250'şer milyon lira tutarında ayni yardım yapılacağını açıkladı.

Ecevit şöyle dedi:

``Bağımsız yargı organlarının da katkılarıyla, karanlık ilişkiler birbiri ardından aydınlanmakta, yıllardır çözülemeyen düğümler hızla çözülmektedir. Ve bütün bu başarılı sonuçlara demokratik hukuk devletikuralları içinde ulaşılmaktadır. Türkiye artık faili bilinmeyen cinayetlerin gölgesinden kurtulmaktadır.

``Galatasaray'ın kazandığı başarılar, Türk ulusunun kendine güvenini ve dünyadaki saygınlığını artırdı. Bilgili, disiplinli ve inançlı çalışmayla, Avrupa'daki tüm kapılar ulusumuza açılacaktır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!