Ecevit yarın Bulgaristan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ecevit yarın Bulgaristana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 14:14

Başbakan Bülent Ecevit, Bulgaristan Başbakanı Simeon Sakskoburgoski'nin resmi davetlisi olarak yarın bu ülkeye gidecek.

Başbakan Ecevit'i Bulgaristan'a götürecek özel uçak ''Ata'', saat 11.00'de Esenboğa Havalimanı'ndan Sofya'ya hareket edecek. Ecevit, hareketinden önce gezisine ilişkin basın açıklaması yapacak.

Ecevit, Bulgaristan'daki programına, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyarak başlayacak. Daha sonra Bulgaristan Başbakanı Simeon Sakskoburgoski ile başbaşa görüşecek olan Ecevit, heyetlerarası görüşmelerin ardından Sakskoburgoski ile ortak basın açıklaması yapacak.

Bülent Ecevit, yarın ayrıca sırasıyla Meclis Başkanı Prof. Ognian Gercikov ve Cumhurbaşkanı Georgi Purvanov ile görüştükten sonra Başbakan Sakskoburgoski'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Ecevit, 31 Ocak Perşembe günü ise Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve Başmüftülük heyetleri ile Bulgaristan'daki Türk İşadamları Dernekleri başkanları ve BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev'i ayrı ayrı kabul edecek.

Atlantik Kulübü'nde bir konuşma yapacak olan Ecevit, iki günlük resmi ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye hareket edecek. Ecevit'in öğleden sonra Ankara'da olması öngörülüyor.

Başbakan Ecevit'e Bulgaristan gezisinde, eşi Rahşan Ecevit, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık bürokratları eşlik edecekler.

ELE ALINACAK KONULAR

Başbakan Ecevit ve beraberindeki bakanların Bulgaristan'daki temasları sırasında özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde yaşanan sorunlar ve bu ilişkilerin geliştirilmesi konularıele alınacak.

Bulgaristan'ın Türkiye'ye uyguladığı vize konusunda kolaylık sağlanması ve vizelerin uzun süreli verilmesinin de isteneceği görüşmelerde ayrıca, bir Türk firması tarafından yapılan Yukarı Arda Baraj Sistemi ve Filibe-Kapıkule Otoyolu Projeleri ile ilgili yaşanan sorunların giderilmesi ve iki ülke için önem taşıyan bu projelerin hızlandırılması için çözüm aranacak.

Görüşmelerin en önemli konularından birisini de sosyal güvenlik ile ilgili sorun oluşturuyor. Bulgaristan'da belirli bir süre çalıştıktan sonra Türkiye'ye gelen ve burada çalışmaya devam eden kişilerin sosyal güvenlik sorunu da toplantılarda değerlendirilerek, çözüme kavuşturulmaya çalışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!