Ecevit: Türkiye AGSB dışında tutulamaz

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Türkiye AGSB dışında tutulamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Başbakan Bülent Ecevit, Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konusunda, Avrupa'da anlayış değişikliği olabileceğini gösteren bir belirti bulunmadığını belirterek, ''Biz de tutumumuzda direniyoruz. Çünkü, bu Avrupa Güvenlik ve Savunma Birliği'nin (AGSB) dışında bıraktığınız takdirde, tehlikelerle karşılaşabiliriz'' diye konuştu.

Ecevit, Başbakanlık'tan ayrılırken, ''AGSK konusunda, Avrupa'nın anlayış değişikliği göstereceğini bekleyip beklemediğinin'' sorulması üzerine, şu ana kadar bu yönde bir belirtinin bulunmadığını söyledi. Ecevit, ''Fakat biz de tutumumuzda direniyoruz. Çünkü bu AGSB'nin dışında bıraktığınız takdirde, çok tehlikelerle karşılaşabiliriz. O bakımdan, bu konunun üzerinde ödünsüz durma zorunluluğunu duyuyoruz'' dedi.

ABD Başkanı Bill Clinton'un, geçtiğimiz günlerde mektup göndermesinin ardından, bu kez de dün gece uçağından telefonla kendisini aradığını belirten Başbakan Ecevit, ''Amerikalıların, bizim sorunumuzu daha iyi değerlendireceklerini umuyorum. Tavrımızda herhangi bir değişiklik yok'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın, ''polis eylemlerinin arkasında operasyonlara hedef olan çıkar gruplarının bulunduğuna'' ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine de Ecevit, ''Onu ben bilemem, İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını bekleyelim'' dedi.

Ecevit, bir gazetecinin ''Düğmeye basılma ihtimaline siz de 'olabilir' dediniz'' sözleri üzerine ''Artık, başka bir şey söylemeyelim'' diye konuştu.

Başbakan Ecevit, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu ile bir süre görüştü.

Öte yandan Başbakan Bülent Ecevit, ''dünyanın hiçbir yerinde, soğukta, gazetecilerin akşama kadar bir binanın önünde beklemeyeceğini'' belirterek, gazetecilerden, sürekli Başbakanlık önünde beklememeleri ricasında bulundu.

Başbakanlık'taki gazetecilerin çalışmalarını kolaylaştırmak için elinden geleni yaptığını, buraya gelen bütün önemli konukların muhabirlere haber verileceğini ifade eden Ecevit, ''Ben, eski bir gazeteci olarak, sizlerden ve yöneticilerinizden rica ediyorum. Buna bir çare bulunsun'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!