Ecevit’ten, Sezer’e: 'İnsafsızlık ediyor'

Güncelleme Tarihi:

Ecevit’ten, Sezer’e: İnsafsızlık ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 09:32

Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, hükümetin yolsuzlukla mücadele etmediğine ilişkin eleştirisine, Meclis kürsüsünden yanıt verdi. Sezer'in adını anmayan Ecevit, ‘‘Çeteler, bu hükümet döneminde çökertildi. Aksini söyleyenler kim olursa olsunlar insafsızlık etmiş olurlar’’ dedi.

Dün TBMM'de gazetecilerin Sezer'in sözlerine ilişkin sorularına kısa yanıtlar veren Ecevit, ‘‘Bu konulara girmek istemiyorum. Türkiye umut verici bir sürece girdi. Buna gölge düşerecek bir davranışın olmamasını diliyorum. Onun için bu konulara katılmıyorum’’ demekle yetindi. Ecevit, ‘‘Sezer'in açıklaması gölge düşürücü bir davranış mı’’ sorusunu ise ‘‘Efendim bunu sormayın lütfen. Bu kadar üzerinde durmayın’’ diyerek cevapladı.

Başbakan hükümet adına, şu mesajları verdi:

Bu hükümet döneminde yapılanları herkes biliyor. Soygunu önlemek için tedbirler aldık, rantiyenin kaynaklarını kurutmaya çalıştık.

Uyumla çalışıyoruz. 57. Hükümet döneminde yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidildi, mafyalar, çeteler çökertildi. Aksini söyleyenler kim olursa olsunlar insafsızlık etmiş olurlar.

Bu hükümet kurulmadan önce geceleri sokaklarda mumlarla soyguncular aranıyordu. Laiklik karşıtı akımların soluğu kesildi.

Finans çevrelerine güven verildi. IMF'nin kapısı bunun için açıldı. Bankacılık düzenindeki aksaklıklar giderildi.

Yeterince yabancı sermaye gelmemesinin nedeni yatırımcılara çıkarılan bürokratik engellerdir. Bu konuda tasarıyı hazırladık. Girişimciler artık 40 kapıyı çalmayacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!