Ecevit: Tartışma doğal, kaygıya gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Tartışma doğal, kaygıya gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 17:13

Başbakan Ecevit, Bulgaristan gezisi dönüşünde, 312. madde ile ilgili ANAP ve MHP arasındaki gerginliğin uzlaşmayla sonuçlanacağını belirterek ''Fazla kaygı duymaya gerek yok'' dedi.

Haberin Devamı

Bulgaristan gezisi dönüşünde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ecevit, bir gazetecinin ''TCK'nın 312. maddesi konusunda hükümet ortaklarından MHP ve ANAP arasında bir anlaşma zemininin oluşmadığını'' ifade ederek, partisinin görüşünü sorması üzerine, şunları söyledi: 

''Bu tabii hassas bir konu. Partiler kendi aralarında bunları değerlendiriyorlar. Bizim hükümetimiz her sorunun üstesinden uzlaşma yoluyla üstesinden gelmiştir. Bunun da uzlaşma yoluyla gerçekleştirileceğine inanıyorum. 

Bizim partili hukukçu arkadaşlarımız bu konuda ben Bulgaristan'a giderken bir çalışma yapıyorlardı. Henüz çalışma sonuçlanmamıştı. Onun için bilgim yok. Ama doğal olarak böyle bir hassas konunun gruplar arasında, hükümet içinde ve hükümet dışında tartışılması, görüşülmesi doğaldır. Demokratik süreç içinde bu konuda olumlu bir sonuç bulunacaktır. Bu yüzden kaygı duymaya hiç gerek yoktur.''

Ecevit, bir gazetecinin, ''Adalet Bakanı, (tasarıyı içine sindiremediğini) söyledi'' şeklindeki sözlerine, ''Artık yurda yeni döndüm. Beni fazla sıkıştırmayın'' karşılığını vermekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!