Ecevit Raporu hazır

Güncelleme Tarihi:

Ecevit Raporu hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 18:09

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 103’üncü duruşması sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. Merhum Başbakan Bülent Ecevit’e Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan tedavinin o tarihteki hastalığı ve yaşı ile uyumlu olup olmadığı konusundaki Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye ulaştı. Ecevit’in adli ve tıbbi belgelerde bulunan veriler birlikte incelendikten sonra Adli Tıp Kurumu’nca verilen raporda, "17 Mayıs 2002 tarihiyle 27 Mayıs 2002 tarihleri arasında hastanede yapılan tedavisinde, kaburga kırığına ilişkin tedavinin tıbben uygun olduğu ancak Parkinson hastalığı açısından hastane ve evdeki tıbbi kayıtlar ve takiplerde tutulan notlarda eksikliklerin dikkat çektiği" belirtildi.

Haberin Devamı

HABERAL'IN AVUKATLARINDAN ECEVİT RAPORU'NA TEPKİ

Raporda, “Parkinson hastalığının düzeyi, komplikasyon (unutkanlık, hipotansiyon uyku problemleri) gelişip gelişmediğini, ilaç kullanımıyla ilgili sorunların olup olmadığının not edilmediği , bunlardan dolayı hastanın son muayene bulgularının düzenli olarak değerlendirilmediği ve detaylı olarak bildirilmediğinden hastanın kliniğine göre, dopaminerjik tedavi tedavinin dozlarının yeterli olup olmadığı hakkında kesin bir yorum yapılmamakla birlikte, evdeki takipte düşmelerin ön planda olduğu, iki taraflı Parkinson olan olgunun orta veya ileri evre Parkinson hastalarında görülebilen durum olduğu, bunu destekler biçimde GATA tarafından yapılan takipte ilaç dozunun yükseltilmiş olması klinik bulguların daha iyi olduğunun not düşülmesi düşünüldüğünde, dopaminerjik tedavinin yetersiz kaldığının kabulü gerektiği oy çokluğuyla mütalaa olunur" denildi. 11 kişilik heyet tarafından verilen Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu raporu, 6’ya 5 oyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Bülent Ecevit’e Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan tedaviye ilişkin belgelerin Adli Tıp'a gönderilerek Ecevit'e uygulanan tedavinin doğru olup olmadığının araştırılmasını istemişti. Mahkeme, ilk önce Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne yazı yazarak, 57. Hükümetin Başbakanı merhum Bülent Ecevit'e ait sağlık raporlarını istemiş, hastane, tüm raporların Başbakanlığa gönderildiğini bildirmişti. Bunun üzerine mahkeme, Başbakanlık'tan söz konusu raporları istedi. Ancak, Başbakanlık'tan da olumlu bir cevap alınamaması üzerine mahkeme Rahşan Ecevit'e yazı yazılmasına karar vermişti. Rahşan Ecevit'in mahkemeye gönderdiği 11 sayfalık 26 Haziran 2002 tarihli rapor, Ecevit'in tedavisinin doğru yapılıp yapılmadığının incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!