Ecevit, Meclis'i çalıştırmak için ANAP ve DYP'den yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Ecevit, Meclisi çalıştırmak için ANAP ve DYPden yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Meclis'i çalıştırmak ve istediği iki yasanın bir an önce çıkmasını sağlamak için azınlık ortaklarından yardım istedi.

Ecevit, kurmaylarını ANAP ve DYP Grup Başkanvekillerine göndererek, milletvekillerinin bu haftaki çalışmalara katılması konusunda gerekli uyarının yapılmasını istedi.

ANAP ve DYP'li grup başkanvekilleri de milletvekillerine çağrı yaparak, 1999 Bütçe Yasa Tasarısı ve Bankalar Yasa Tasarısı kabul edilene kadar Meclis çalışmalarına eksiksiz katılmasını istediler. Ancak her iki partinin yöneticileri de çoğunluğun sağlanabileceğinden pek umutlu görünmüyor.

VEKİLLER KAYIP

Genel Başkanları Mesut Yılmaz Ankara'da olmadığı için grup toplantısı bile yapmayan ANAP, milletvekillerini Ankara'da toplamakta güçlük çekiyor. DYP'de de aynı sorunun yaşanıyor. TBMM Genel Kurulu'nun çalışıp çalışamayacağı bugünkü oturumda belli olacak. Genel Kurul bugün denetim görevi için saat 15.00'te toplanacak. Çoğunluk sağlanırsa Özelleştirme Komisyonu'nun raporu ele alınacak. DSP'nin ihtisas komisyonlarına bildirdiği yeni üyelerin isimleri okunacak. TBMM, bugünkü oturumda çoğunluk sağlayamasa bile yarın bu kez Bankalar Yasa Tasarısı'nı görüşmek için şansını bir kez daha deneyecek.

SEÇİM VARKEN ZOR

Milletvekillerini Ankara'ya getirmekte güçlük çeken parti yöneticileri, yaşlı bir seçmanin kendilerine anlattığı hikayeyi yaşananlara örnek olarak gösteriyorlar. ANAP'lı bir yönetici, ‘‘Siz şimdi karınıza boşanma ilanını götürüyorsunuz ve 18 Nisan'da boşanıyoruz, mahkeme var, diyorsunuz. Ertesi gün de gidip şurada bir davet var. Benim gömleğimi ütüleyip takımımı hazırlar mısın, diyorsunuz. Şimdi bu kadın kendisini boşayacağınızı bile bile sizin için uğraşır mı? Bizim, seçimi ilan edip Meclis'i çalıştırmaya çalışmamız da buna benziyor’’ dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!