Ecevit: Ä°ÅŸçiler rahat edecek

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: İşçiler rahat edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2001 14:44

Başbakan Bülent Ecevit, sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, ancak birkaç ay içinde esenliğe çıkılacağına inandığını belirterek, "İşçilerin de daha rahat edeceklerine inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ecevit, bir TV programına katıldıktan sonra stüdyo çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu'nun kendisine yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine Ecevit, bu konuyu kendisine sormamalarını istedi. Ecevit, ciddiye alınacak birşey olmadığını ve bukonuda konuşmak istemediğini söyledi.

Ecevit, ANAP Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ilebu konuda görüşüp görüşmeyeceÄŸine iliÅŸkin bir soru üzerine, buna gerek görmediÄŸini belirtti.Â
   Bir gazetecinin, ''Sağlanacak ek kaynak hangi alanlarda öncelikli olarak kullanılacak? Miktarı konusunda kesin bir rakam var mı?'' sorusuna Ecevit, ''10 milyar dolar varolan yardım taahhüdüne ek olarak10 milyar doların aşağı yukarı kesinleştiği anlaşılıyor. Sayın Derviş'in bugünkü demecinde de belli oluyor. Sayın Köhler'in konuşmalarından da belliydi. Fakat henüz tabii bu resmileşmediği için bir gündem ve program da söz konusu değil. Zaten IMF ile programımız var. O bağlamda herhalde gerekenler yapılacaktır'' karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Ecevit, DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci'nin bugün düzenlediği basın toplantısında hükümete çeşitli eleştiriler yönelttiğinin belirtilmesi üzerine de, ''Cevap verilecek bir konu değil herhalde'' dedi.

Tasarruf tedbirlerinin özellikle işçi kesimince zam paketi olarak yorumlandığı belirtilerek, bu konudaki görüşünün sorulması üzerine BaÅŸbakan Ecevit, ''Bir sıkıntılı dönemden geçiyoruz, ama ben birkaç ay içinde esenliÄŸe çıkacağımızı, işçilerin de daha rahat edeceklerine inanıyorum'' diye konuÅŸtu. Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!