Ecevit: Doğalgaz işi kesin çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Doğalgaz işi kesin çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2002 01:34

Başbakan Bülent Ecevit, dün doğalgaz fiyatında indirim mesajlarını yineledi. Ecevit, ‘‘Kışın ağır bastığı dönemde doğalgazın daha makul fiyatla vatandaşa ulaştırılması büyük önem taşıyor. Pazartesi bu sorun çözülecek’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, kışın ağır bastığı dönemde doğalgazın daha makul fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Başbakan Bülent Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ile bir görüşme yaptığını belirtip, bu çerçevede doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi yönünde bir talimatı olup olmadığını sorması üzerine Ecevit, yapılan görüşmenin yararlı olduğunu, doğalgaz fiyatlarında bazı belediyelerin çok fazla fiyatlar verdiklerinin bilindiğini ve bunun haklı olarak kamuoyunda tepki uyandırdığını söyledi.

Ecevit, ‘‘Mutlaka, hele bu kışın ağır bastığı dönemde doğalgazın daha makul fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılması büyük önem taşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor. Pazartesi günü (yarın), ilgili belediye başkanları Ankara‘da toplanacak ve mutlaka bir karara varılacak’’ dedi.

Ecevit, yarın yapılacak toplantıda anlaşmaya varılmaması durumunda ne olacağını soran bir gazeteciye ise ‘‘Olasılıklara şimdi değinmeyelim. İnşallah anlaşacaklar’’ cevabını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!