Ecevit: Aracılık değil çaba gösterme dedim

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Aracılık değil çaba gösterme dedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 01:58

Başbakan Ecevit, önceki gün gazetemizin birinci sayfa manşetinden ‘Derviş için aracı olurum’ başlığıyla yayınlanan haberle ilgili dün bir açıklama yaptı.

Ecevit, açıklamasında mülakatta ‘aracı’ sözcüğünü kullanmadığını, yalnızca ‘gerekirse çaba göstereceğini’ ifade ettiğini söyledi. Ecevit'in bu konudaki açıklaması şöyle:

‘‘Dünkü Hürriyet gazetesinin birinci sayfasındaki manşette, benim ağzımdan, ‘Derviş için aracı olurum' sözü yer alıyordu. Oysa ben böyle bir şey söylemedim. Haber metninde, MHP ile Sayın Derviş arasındaki ilişkiler konusunda söylediklerim şunlardır: ‘İlişkiler bir ara gerilmişti. Ama o gerginlik konusu ortadan kalktı. Ben aralarındaki ilişkilerin sağlıklı bir yola gireceği kanısındayım. Bu hükümette uyum sağlanması için başından beri elimden gelen çabayı gösterdim, şimdi de gerekirse göstereceğim.'

Sözlerim bundan ibarettir. Ortada benim aracılığımı gerektiren bir durum ise yoktur.’’

DEŞİFRE METİNDE NE VAR?

Başbakan Ecevit ile Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin tarafından yapılan mülakatın deşifresinde, bu konudaki soru ve yanıtlar da aynen şöyle geçiyor:

SORU: MHP ile Kemal Derviş arasındaki ilişkilerin sorunlu gitmesi programın başarısı açısından sıkıntı yaratmıyor mu?

ECEVİT: İlişkiler bir ara gerilmişti. Ama o gerginlik konusu ortadan kalktı. Ben aralarındaki ilişkilerin sağlıklı bir yola gireceği kanısındayım. Gerekli bu.

SORU: Bunun sağlanması için siz Başbakan olarak çaba sarfedecek misiniz?

ECEVİT: Bu hükümette uyum sağlanması için başından beri elimden gelen çabayı gösterdim, şimdi de gerekirse göstereceğim.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!