'Ebru' köpeğin ölümü tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Ebru köpeğin ölümü tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2009 22:29

The Marmara Otelinden yapılan açıklamada, “Ebru” köpeğin “yaşlılık kaynaklı solunum yetmezliğinden” öldüğünün veterineri tarafından rapor edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

The Marmara Hotels & Residences adına yapılan yazılı açıklamada, “The Marmara İstanbul olarak henüz 1 yaşındayken ailemize katılan, 15 yıldır birlikte olduğumuz köpeğimiz Ebru'yu kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsü içerisindeyiz” denildi.

Bugün çeşitli yayın organlarında “Ebru Köpek Dövülerek Öldürüldü” başlığıyla yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğu ve bu haberlerin üzüntülerini artırdığı ifade edilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:
“29 Mayıs Cuma akşamı nefes problemi yaşadığı gözlenen ve oldukça yaşlı olan 'Ebru', tarafımızca veterinere götürülmüş ve solunum yetmezliği teşhisi konmuştur. Bütün ihtiyaçları, aşıları, yemekleri, günlük bakımı, veteriner kontrolü The Marmara tarafından karşılanan ve özellikle otelin bell team'i tarafından yakından ilgilenilen Ebru'nun yaşlılık kaynaklı solunum yetmezliğinden öldüğü, veterineri tarafından rapor edilmiştir.”

Açıklamada, The Marmara'nın gerek otel yönetimleri, gerek otel personeli olarak hayvan haklarının her zaman savunucusu bir grup olduğu, tüm tesislere evcil hayvan kabul edildiği, tesislerin artan yemeklerinin hayvan barınaklarına yollandığı ve Ebru'ya da 15 yıldır The Marmara İstanbul'da sevgi ile bakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Ebru” köpeğin ölüm nedeniyle ilgili araştırma yapan İstanbul Barosu Havyan Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hülya Yalçın'ın konuya ilişkin şu açıklamaları yaptığı vurgulandı:
“Ebru köpeğin ölüm haberinden derin üzüntü duyduk. Konuyla ilgili gerekli mercilerden temin ettiğimiz raporları inceleyerek, ölümün yaşlılığa bağlı solunum yetmezliğinden kaynaklandığı bilgisini edindik. Ebru köpek, iddia edildiği gibi dövülerek değil, yaşlılık sebebiyle ölmüştür.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!