eBay'ın satış hacmi 10 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

eBayın satış hacmi 10 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2002 10:17

İnternetteki en büyük açık artırma sitesi olan ve son zamanlarda her türlü malın satışına aracılık eden eBay adlı sitenin yetkilileri, 2002 yılı toplam satış hacminin 10 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Bu rakam Saks Fifth Avenue dahil, New York’un pek çok ünlü mağazasının satış hacminin hayli üstünde bulunuyor.

eBay yetkilileri, internetteki sitelerinin AOL, Microsoft, Yahoo ve Google’dan sonra en çok ziyaret edilen 5. site olduğunu belirtti.

Kendisini “internetteki en büyük sanal pazar” ilan eden eBay, halen Barbie bebeklerden “her şeyi olan zenginler için hediyelik eşyaya” kadar hemen hemen her şeyin satışına aracılık ediyor.


eBay sitesinde küçük işadamlarından kişisel girişimcilere kadar herkes istediği eşyayı satabiliyor. Bunlar arasında Disney, Kodak, GAP ve Victoria’s Secret gibi ünlü markalar da bulunuyor. eBay’in ilgi görme nedenleri arasında, aranan her malın bulunabilmesi yer alıyor.


Bu kural özellikle Noel mevsiminde yok satan oyuncaklar açısından önem taşıyor. Geçen Noel’lerde pek çok aile, mağazalarda kalmadığı için çocuklarının istediği oyuncakları bulmakta zorluk çekmişti. Bu yılın en çok aranan oyuncağının ise dans eden tavuk Elmo olduğu belirtiliyor.  
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!