EBA E-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA öğrenci şifresi nasıl verilir?

Güncelleme Tarihi:

EBA E-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır EBA öğrenci şifresi nasıl verilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 17:21

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete açılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) modülü ile öğrenciler e-kurs öğrenci giriş ekranından destekleme ve yetiştirme kurslarındaki işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda öğrenciler e-kurs girişi ile deneme sınavları, başvurular ve kayıt gibi işlemleri de gerçekleştirebilmektedir Peki, EBA e-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA hangi hizmetleri sunmaktadır? Tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz...

Haberin Devamı

Öğrencilerin eksik dersleri için faydalanabilecekleri EBA e-kursları başladı. Üniversite hazırlık sürecinde öğrenciler için yararlı olan EBA e-kurs uygulaması ile öğrenciler eksik oldukları dersler için başvuru yapıyorlar. Eğer yeterli kontenjan sağlanırsa o derslerle alakalı açılan kursa gidip eksiklerini tamamlıyorlar.

EBA E-KURS ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Milli eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA e-kurs 2. dönemi 8 Şubat 2016 tarihinde başladı. 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek olan kurslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin EBA modülüne giriş yaparak kurs almak istedikleri dersleri seçmeleri gerekiyor.

EBA modülüne giriş yapmak için ise öğrencilerin şifre almaları gerekmektedir.. EBA şifresi öğrencilere öğretmenler veya okul yönetimi tarafından verilmektedir. Bunun için ise öğrenciye şifre vermek isteyen yetkili veya öğretmenin http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesine giriş yaparak, sistemde sağ üstte bulunan ‘öğrenci Şifre’ seçeneğini tıklaması gerekmektedir. EBA şifresi verilecek olan öğrencinin T.C. kimlik numarasının girilmesiyle işlem tamamlanmaktadır. Sonrasında öğrenci EBA modülüne şifresiyle giriş yapabilir.

Haberin Devamı

Sisteme http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesi üzerinden giriş yapan öğrenciler buradan eksik derslerine ait kursları seçerek yeterli kontenjanın sağlanması halinde kursa başlayabilirler.

EBA E-KURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunulan e-kurslara MEB’e bağlı resmi/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her öğrenci başvurabilmektedir. Örgün eğitime devam eden öğrenciler okul yetkilileri veya öğretmenler tarafından şifre alabileceği gibi, açık öğretim öğrencilerinin şifre almak için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

2016 EBA E-KURS KURS DÖNEMLERİ

EBA kursları 3 dönemden oluşmaktadır. 8 Şubat 2016 tarihinde başlayan EBA Destekleme ve Yetiştirme kurslarının 2. dönemi 17 Haziran tarihinde sona erecek. Üçüncü dönem EBA kursları için okulların kapanmasının ardından başlayacak ve yeni eğitim – öğretim yılının başlamasına kadar devam edecek.

Haberin Devamı

EBA MODÜLÜNDE HANGİ HİZMETLER VERİLMEKTEDİR?

EBA modülünde e-kurs haricinde öğrenciler için yararlı olabilecek hizmetlerden bazıları ise aşağıdaki gibidir:

Haber Modülü

Dünya Modülü

e-kitap

Video Modülü

Ses Modülü

Görsel Modülü

Tartışalım Modülü

EBA Market

e-ders modülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!