EBA-E-Kurs nedir? MEB E-Kurs kayıtları nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EBA-E-Kurs nedir MEB E-Kurs kayıtları nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 09:41

E-Kurs, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan üniversite sınavlarına yardımcı kurslardır. Kayıtları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden yapılan kursların son kayıt tarihi ne zaman?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin üniversite sınav çalışmalarına destek olmak amacıyla okullarda Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme kursları( E-Kurs) uygulaması başladı. Bu kurslara kayıt EBA sisteminden yapılıyor.

Kursların son kayıt tarihi 9 Ekim 2015.

EBA-E-Kurs nedir MEB E-Kurs kayıtları nasıl yapılır

E-KURS NEDİR?

Üniversite sınav çalışmalarına yönelik başlatılan uygulamada öğrenciler, e kurs modülüyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılında kurs almak istedikleri dersleri seçebiliyor ve yeterli sayıya ulaşılması durumunda o dersten takviye kursu alabiliyorlar.

ÖĞRETMENLER DE EBA SİSTEMİNİ KULLANACAK

Branşlarında kurs vermek isteyen öğretmenler de e-kurs modülü üzerinden kurs vermek istediklerini beyan ediyor ve öğrencilerin o öğretmenin dersini tercih etmeleri durumunda takviye kurs açılabiliyor. Öğretmenlerin de bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için tıpkı öğrenciler gibi EBA sistemini kullanmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

EBA-E-Kurs nedir MEB E-Kurs kayıtları nasıl yapılır

EBA - E-KURS SİSTEMİNE KAYIT

Sisteme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kendilerine ait şifrelerini okullarından temin edebilirler. Şifreleri ile birlikte EBA sisteminden öğrenci girişine tıklamanız gerekiyor. Kullanıcı adı kısmına TC Kimlik numaranızı yazmanız ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.

OKUL VE DERS SEÇİMLERİ

Kurs almak istediğiniz okulu seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Ders seçimlerini yaptıktan sonra kurs almak istediğiniz öğretmenin adına tıklayıp işlemleri kaydet butonu ile kayıdınızı gerçekleştirmiş olursunuz.

E-KURS KAYITLARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

MEB tarafından okullar ve halk eğitim merkezlerinde, öğrenciler ile mezunlar için açılacak takviye kurslarına başvurular 9 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek. Her bir öğrenci için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.

Haberin Devamı

KURSLAR ÜCRETLİ Mİ?

Öğrencilerden kurs için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

DERSLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

1. Dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek.

2. Dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. ve 17 Haziran 2016'da sona erecek.

3. Dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında işlenecek.

KURSLARDAN HANGİ SINIFLAR YARARLANABİLECEK?

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

Haberin Devamı

DERS PROGRAMI VE SINAVLAR

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!