EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılır? EBA DYK başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılır EBA DYK başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2019 16:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan EBA DYK E Kurs için başvuruları geçtiğimiz günlerde başlatıldı. Başvurularını tamamlayan öğrenciler 30 Eylül tarihi itibaren DYK kursları için eğitimlerine başlayabilecek. Öğrenciler için EBA DYK kayıtları sürerken, başvuru sürecine dair araştırmalar da devam ediyor. Peki, EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılır? İşte, EBA DYK E Kurs başvuru ekranı ve konuyla ilgili merak edilenler...

Haberin Devamı

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğrenci başvuruları eylül ayında tamamlanacak. Başvuruları kabul edilen öğrenciler 5'inci sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler kurslardan faydalanabilecekler. Başvuruda bulunacak olan öğrenciler e-Kurs Modülüne giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayacak. İşte, EBA E-Kurs öğrenci başvurusu hakkında detaylı bilgiler.

ÖĞRENCİLER DYK E KURS BAŞVURUSU NASIL YAPACAK?

Aşağıda yer alan E-Kurs başvuru linkine tıkladıktan sonra, sağ üstte bulunan öğrenci girişi butonuna basınız. Bu butona bastıktan sonra karşınıza 3 seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler, E-Okul öğrenci girişi, açık lise öğrenci girişi ve mezun öğrenci girişi şeklinde olacak. Buradan, size uygun olanı seçtikten sonra kayıt işleminize başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için öğretmen başvuruları 14-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Öğrencilerin başvuruları ise 19 Eylül tarihinde başladı ve 23 Eylül tarihine kadar tamamlanacak.

24-29 Eylül tarihlerinde sınıfların oluşturulmasının ardından kursların başlayacağı tarih ise 30 Eylül olacak. DYK kursları 7 Haziran tarihine kadar devam edecek.

E-KURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLECEK?

Resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler; genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencileri,

Resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlar, başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Haberin Devamı

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Haberin Devamı

KİMLER E-KURS BAŞVURUSU YAPABİLİYOR?

5'inci sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler kurslardan faydalanabilecek. Mezun öğrenciler de istemeleri halinde kurslara dahil olabilecek.

5,6,7,9,10,11. sınıf öğrencileri, haftalık 5 ders ve 12 saat,
8. sınıf öğrencileri, haftalık 6 ders ve 18 saat,
12.sınıf ve mezun öğrenciler, haftalık 6 ders ve 24 saat eğitim görebilecek.

BAKMADAN GEÇME!