E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş sistemine notlar ne zaman aktarılıyor?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş sistemine notlar ne zaman aktarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:35

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi ile çocuğunuzun Devamsızlık durumunu, Sınav sonuçlarını, Sınav tarihlerini öğrenebilirsiniz. E-Okul geliştirilen sistemle tek şifre ile bir sürü işlemi yapma fırsatı vermektedir. İşte E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi hakkında merak ettikleriniz.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi notların ne zaman aktarılacağı son günlerin merak edilen konularından bir tanesi oldu. Çocuklarının notlarını, devamsızlık bilgilerini rahatça öğrenebilen veliler sadece bir şifre girerek hepsini kontrol edebiliyor. Peki E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden notlar haricinde neler sorgulanabilir.

 E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş yapacak olan velilerin öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yapması gerekiyor. Bu sayfayı açtıklarında karşılarına çıkan panelde öğrencilerinin kimlik bilgileri ve okul numarasını kullanmaları lazım. Erişim sağlandıktan sonra e okul portalı için menü ve bilgi alanlarının yer aldığı yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfalar üzerinden ulaşmak istediğiniz bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. E Okul girişişlemi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üstteki linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi "Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı" girdikten sonra "Tamam" deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir. Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek "Tamam" deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız. Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak "doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb." tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış.

E Okul üzerinden hangi bilgiler öğrenilir?
- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu
İdareci ve öğretmenler hangi işlemleri e-okul üzerinden yapabilir?
Öğretmenler sınav tarihleri girişi, sınav sonuçları açıklaması, sözlü notları açıklaması, aldığı belgelerin girişi, şube ortalaması hesaplama, not ortalamaları belirleme ve gelişim raporları girişi gibi bilgileri sisteme girmektedirler.
İdareciler ise, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, haftalık ders programı düzenlemesi, gelişim raporları, devamsızlık bilgisi girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri bilgi girişlerini E-okul sistemi üzerinden bildirmektedirler.
Öğrenciler için E-okul, internet üzerinden erişim sağlayabildikleri bir uygulamadır. E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler devamsızlık bilgilerini ,derslerini, almış olduğu onur belgesi, takdir belgesi ve teşekkür belgelerini, şubelerinin not ortalamalarını, haftalık ders programlarını, derslerine girecek olan öğretmenlerin kim olduklarını, gelişim raporlarını ve sınav tarihlerini E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilmektedirler.
E-okul sistemi iki alt sistemden oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi Veli Bilgilendirme Sistemi diğeri yönetici bilgi sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetici bilgilendirme sistemleri kullanımı aynı değildir. Yazının devamında bu iki sisteminin nasıl kullanılacağını anlatacağız. Vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek e-okul sistemini nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak için hemen tıklayınız. MEB eOkul sistemine giriş yaparak öğrenci hakkındaki bir çok veriye ulaşmak mümkün. Bunların başında ise sınav sonuçları, karne notları ve devamsızlık durumu sorgulamaları geliyor. Ayrıca TEOG gibi önemli sınavların sonuçları da buradan görülebiliyor. İşte e-Devlet Veli Bilgilendirme Sistemi hakkındaki detaylı bilgiler ve giriş sayfası.

BAKMADAN GEÇME!