E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi nasıl yapılır? İşte VBS not öğrenme işlemi

Güncelleme Tarihi:

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi nasıl yapılır İşte VBS not öğrenme işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 09:21

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), karne dönemi yaklaşan öğrencilerin notlarını öğrenebilmesine imkan sağlıyor. Karne heyecanıyla son saatlerini zor geçiren milyonlarca öğrenci, alacakları karnelerde nasıl bir not tablosu ile karşılaşabileceklerini merak ediyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığıyla not durumunu erkenden görmek isteyen öğrenciler, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi kapanmadan önce hesaplamalarını gerçekleştirmek istiyor.

Haberin Devamı

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi not bilgisi almak isteyen binlerce öğrenci ve veli tarafından ilgi görüyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden devamsızlık bilgisi sınav notları ve E-karne durumunu görebilen öğrenci ve veliler, ilk dönemin son günlerinde not hesaplaması telaşına düştü. Mobil uygulama üzerinden dönem ortalamasını görebilen öğrenci ve veliler, karne ile birlikte hangi başarı belgelerini alabileceklerinin araştırmasını bu şekilde gerçekleştirmiş oluyor.

Gelişen yeni E-Okul sisteminde artık mobil VBS sistemi de devrede. Öğrenci velileri yükleyeceği basit bir uygulama ile Mobil VBS erişimlerini sağlayabilecekler

E-OKUL İOS UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL ANDROİD UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamasıdır. İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılan sistemdir. Öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir

Haberin Devamı

MEB E-OKUL NEDIR?
e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

E-OKUL SİTESİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

TEOG (TEMEL ÖĞRETIMDEN ORTA ÖĞRETIME GEÇIŞ SINAVI) NEDIR?
TEOG modelinde, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılacak. Sınav soruları, SBS'ye paralel olarak öğrencilerin kazanımlarını dikkate alarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçecek nitelikte hazırlanmış.

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Haberin Devamı

E-OKUL SİSTEMİ'NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?
Lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler ve öğretmenleri, E-Okul sisteminden yararlanabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden, E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, veli bilgilendirme kısmında, velilerin doldurması gereken alanlar doldurulmalıdır. Daha sonra öğrencinizin okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaparak öğrenciniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İdareci ve öğretmen girişi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaptıktan sonra, okul tarafından verilen kullanıcı adı, belirlediğiniz şifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarını ilgili alanlara girerek giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!