E-Okul VBS sistemine nasıl girilir, öğrenci devamsızlığı nasıl takip edilir?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul VBS sistemine nasıl girilir, öğrenci devamsızlığı nasıl takip edilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 15:14

E okul VBS sistemi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen birçok öğrenci bulunmaktadır.E-okul Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır. E-Okul öğrenci giriş, VBS giriş nasıl yapılır, öğrenci devamsızlıkları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

Okullarda yapılan sınavların ders öğretmenleri tarafından Veli Bilgilendirme Sistemi olarak da bilinen VBS üzerine girmeleri ile birlikte her derse ait sınav sonuçlarının hem öğrenciler hem de veliler tarafından öğrenilmesi mümkün oluyor. E okul sistemi üzerinden öğrenciler girdikleri sınavların sonuçlarını öğrenebilmektedir.

E-Okul sınav sonuçları öğrenme çok kolay. MEB tarafından öğrenci, öğretmen ve velilerin iletişimini online olarak sağlaması için kurulan 2007 yılının Ocak ayından itibaren açılış yapan E okul veli bilgilendirme sistemi kimi öğrenciler tarafından aldıkları kötü notlar sebebiyle sevilmese de birçok veli tarafından onaylanan bir sistem olmak özelliğini de taşıyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

E OKUL VBS NEDİR?
Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.

E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.

Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.

Sisteme giriş yapılan tüm bu bilgilerin öğrenci tarafından görülebilmesi velilerin ders öğretmenlerine soracakları birçok soru için veli toplantılarını beklemelerini önlüyor ve velilerin merak ettiği birçok şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca öğrencilerde bu sistem üzerinden öğrencilik hayatlarının kağıt üzerinde ne durumda olduğunu da görebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!