E Okul VBS girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E Okul VBS girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 17:06

Öğrenci ve velilerin güncel sınav, not bilgisi ve devamsızlık durumunu takip edebildiği e-Okul sistemi, 2019-2020 eğitim sezonunun yarı yıl tatiline kısa bir süre kala yoğun şekilde sorgulanıyor. Öte yandan pek çok öğrenci ve veli, sisteme nasıl giriş yapılacağını araştırıyor. Peki, E Okul VBS giriş nasıl yapılır? E Okul VBS girişi nasıl olur?

Haberin Devamı

E Okul VBS, öğrenci ve veliler tarafından yoğun olarak kullanılmaya devam ediliyor. Tamamen ücretsiz olan bu sistemi nasıl kullanacağını merak eden kişiler, bu konu hakkında internette araştırma yapıyor. İşte, E Okul sistemine giriş hakkında tüm merak edilenler...

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminin başında yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Haberin Devamı

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VBS EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKULDA HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR?

Sistemde yukarıda bahsettiğimiz durumların yanında, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurulara ulaşılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!