E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) not girişi ne zaman kapanacak? E- okul VBS kullanımı

Güncelleme Tarihi:

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) not girişi ne zaman kapanacak E- okul VBS kullanımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 19:07

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de öğretmenlerin not girişinin ne zaman kapanacağı. Karne gününden önce kanaat notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler, sık sık E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni (VBS) kontrol ediyor. Devamsızlık bilgisi, sözlü ve yazılı notu gibi pek çok bilgiye E-okul sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) not girişi ne zaman kapanacak?

Haberin Devamı

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla yaklaşık bir hafta kalan karne günü öncesinde takdir veya teşekkür durumu öğrenilebilecek. Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencinin merakla sorguladığı yazılı sınav notları, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden kolayca sorgulanabilecek. Peki, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne problem yaşamadan girme imkanı nereden sağlanacak? İşte Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında en detaylı bilgiler

E-OKUL VBS ERİŞİMİ SORUNSUZCA NASIL SAĞLANIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş esnasında yaşanan sıkıntılar, öğrenci ve velilerin sisteme erişememesi ile sonuçlanmaktadır. Sistemin yoğunluğu nedeniyle dönem dönem erişim problemi yaşanan E-Okul VBS ekranına mobil uygulamalar ile kolayca giriş yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Haberimizin aşağı bölümlerinde detaylı olarak bilgilendirmesini yaptığımız Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul mobil uygulamasını akıllı telefonunuza kurarak, sisteme kolayca giriş yapabilirsiniz.

Önemli Not: Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı resmi uygulamanın haricinde geliştirilen uygulamalar, hem telefonunuza zarar verebilir hem de kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesiyle sonuçlanabilir.

VBS NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANACAK?

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 19 Ocak'tan önce kapatılması bekleniyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ E-OKUL UYARISI

Milli Eğitim Bakanlığı, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla öğrenci velilerine önemli bir duyuru gerçekleştirdi. İşte, bakanlığın yayımladığı o duyuru;

"Bazı velilerimizin telefonla aranarak randevu alındığı, e-Okul la ilgili geldikleri söyleyen kişilerin çeşitli ürünlerin pazarlamasını yaptıkları ve karşılığında senet imzalatıldığı şikayetleri gelmektedir. Benzer şekilde e-Okul’ dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir."

Haberin Devamı

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN KOLAY YÖNETİM

Akıllı telefonların kullanımının sıklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarının bu ilerlemeye adaptasyonu da gecikmedi. Mobil uygulama ile erişim kolaylığını öğrenci, veli ve öğretmenlere de sunan Milli Eğitim Bakanlığı, İOS ve Android kullanıcıları için E-Okul VBS uygulamasını erişime açtı.

MOBİL E-OKUL'U ANDROİD TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL'U İOS TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL GİRİŞİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Karne notu ve not ortalaması görüntüleme ekranı, karneler dağıtılmadan önce öğrenciler tarafından kontrol edilebilecek.

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!