e Okul üzerinden sınav sonuçları nasıl görüntülenir? e-Okul VBS girişi

Güncelleme Tarihi:

e Okul üzerinden sınav sonuçları nasıl görüntülenir e-Okul VBS girişi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 11:33

Ebeveynler, e Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile çocuklarının bilgilerini okula gitmeden ve zaman kaybetmeden kolayca öğrenebiliyor. Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabiliyor. Ayrıca, e-Okul'un mobil uygulamalarından da sınav sonuçları kontrol edilebilir. Peki, e Okul üzerinden sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

Haberin Devamı

E -Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) hem öğrenciler hem de velilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Yazılı ve sözlü sınav notlarının yanı sıra devamsızlık bilgisi de VBS üzerinden görüntülenebiliyor. Peki e-okul nasıl kullanılır? E-okula nasıl giriş yapılır? E-okul sisteminde kullanılan hizmetler nelerdir?

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

E okul sistemi en sık kullanılma nedenlerinden biri sınav sonuç bilgisi. Hem bir sonraki sınava daha iyi hazırlanmak isteyen öğrenciler hem de karne dönemi kötü bir sürpriz yaşamak istemeyen veliler sınav sonuçlarını sık sık e Okul üzerinden kontrol ediyor. e-okul üzerinden sınav sonucu sorgulaması yapmak için;
https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin t.c. kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir.

Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!