E-Okul sistemi ne zaman kapanacak?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul sistemi ne zaman kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2019 10:55

Okulların kapanmasına artık çok az bir süre kalması dolayısıyla, not bilgisi ve devamsızlık gibi pek çok veriye ulaşabilen E-Okul sisteminden ulaşan öğrenciler, internet üzerinden E-Okul öğrenci giriş sisteminin ne zaman kapanacağı ile ilgili bilgileri sorguluyor.  Devamsızlık ve not görüntüleme gibi pek çok işlemin yapılabildiği E-Okul, ne zaman kapandığı ile gündemde yer alıyor. Peki, E-Okul ne zaman kapanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.

Haberin Devamı

E-Okul girişi ile not bilgisi ve devamsızlık gibi pek çok veriye ulaşabilen öğrenciler, sistemin ne zaman kapanacağını merak ediyor. Öğretmenlerin son not bilgisini görmek isteyen öğrenciler, sistemin kapanmaması durumunda kanaat notu gibi taleplerde bulunabilecek. Peki, öğrenci girişi yaparak notları görüntüleyen öğrencilerin merakla araştırdığı E-Okul ne zaman kapanacak? İşte, tüm detaylar

E-OKUL NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANACAK?

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 14 Haziran Cuma gününden birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

Haberin Devamı

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

KARNE NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

Karnelerin alınmasına günler kala araştırılan not ortalaması hesaplama işlemi, küçük işlemlerle kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. 

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. 

Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. 

Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!