E-okul öğrenci giriş sayfası! TEOG sınav sonuçları e-okul’da…

Güncelleme Tarihi:

E-okul öğrenci giriş sayfası TEOG sınav sonuçları e-okul’da…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 07:18

e-okul veli bilgilendirme sistemi ile devamsızlık, not bilgisi, TEOG sınav sonuçları da öğrenilebiliyor. TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları nasıl öğrenilecek? e-okul devamsızlık ve not bilgisi nasıl öğrenilir? E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Son dönemlerde dijital hizmetlere ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet üzerinde oluşturduğu e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) uygulaması, veli ve öğrencilerin çok daha modern koşullarda eğitim bilgilerine ulaşmasına yardımcı oluyor. MEB tarafından geliştirilmeye devam edilen e-okul öğrencileri, öğretmenleri ve velileri yakından ilgilendiriyor.

Bu uygulama ile devamsızlık sayısı, yazılı-sözlü notları, karne ortalamaları gibi konuların yanı sıra TEOG sınav sonuçları da öğrenilebiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden sisteme kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

25 ve 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan sınavlarda 5 sorunun hatalı çıkması nedeniyle, 10 Ocak'ta açıklanması beklenen TEOG sonuçlarının açıklanma tarihi ileri bir tarihe ertelenmişti. Şu ana kadar MEB’ten TEOG sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir açıklama gelmedi.  Okulların kapanmasına sayılı günlerin kalması nedeniyle TEOG sonuçlarının her an açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

TEOG sonuçları, MEB'in resmi internet sitesi meb.gov.tr ve e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi e-okul.meb.gov.tr'den açıklanıyor. TEOG sonuçlarını e-okul.meb.gov.tr'den öğrenmek isteyen veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, TEOG sonuçlarını öğrenebilecek.

E-OKUL VBS'YE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlayan e-okul veli bilgilendirme sistemine (VBS) giriş yapmak oldukça basit. e-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapılması gerekiyor.

Uygulamaya girdikten sonra açılan menünün üst bölümünde bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrenciye ait bilgiler giriliyor. Bu bölümün doldurulması için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra ekrandaki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılıyor. Böylece sisteme giriş sağlanıyor.

Sömestr tatiline sayılı günlerin kalması dolayısıyla öğrenciler ve veliler e-okul uygulamasını sıkça kullanıyor. Mobilden ya da webden giriş yapılabilen e-okul veli bilgilendirme sistemi  içerisinde, öğrencinin; not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, başarı belgesi (takdirname belgesi, teşekkür belgesi, onur belgesi), şube ortalaması sorumluluk\ortalama yükseltme puanları, nakil durumu, anadolu meslek programı yerleştirme sonuçları, anadolu teknik programı yerleştirme sonuçları, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgileri, pansiyon izin bilgileri gibi en güncel eğitim bilgilerine yer veriliyor.

Haberin Devamı

E-OKUL DEVAMSIZLIK VE NOT BİLGİSİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel bulunuyor. Bu panel üzerinde "Devamsızlık Bilgisi" ve "Not Bilgisi" başlıkları yer alıyor. Bu başlıklardan öğrencinin devamsızlık ve not bilgilerine ulaşılabiliyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!