E-okul karnesi karakolda bitti

Güncelleme Tarihi:

E-okul karnesi karakolda bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 15:34

Diyarbakır'da 35 lise öğrencisinin şifresini öğrendikleri e-okul sistemine girerek notlarını yükselttikleri iddia edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Yenişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mustafa Toprak, bazı ilköğretim ve liselerde öğrencilerin okulların ana bilgisayarlarına girerek notlarını düzelttikleri iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Yenişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Yenişehir Kaymakamı Adem Arslan, Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Toprak, konuşması öncesi, gazetecilerin, “Bazı okullarda ana bilgisayarlara girilerek karne notlarının düzeltildiği söyleniyor. Bu doğru mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

“Bu konuda geniş kapsamlı bir soruşturma açmış bulunuyoruz. Şu anda fazla konuşmaya gerek yok. Elbette böyle bir haber çıktığında, bu olaylar olduğunda biz hemen harekete geçiyoruz. Soruşturma başlatıyoruz ama bunlar yanlış şeyler. Biz çocuklarımızı iyi bir şekilde yönlendirmeliyiz. Onlara en iyi kazanımın alın teri ile yapılmış bir kazanım olduğunu anlatmalıyız. Bu konuda da soruşturma yapılacak. Bir problem varsa gereği yapılıyor. Elbetteki yanlış bir iş varsa soruşturması yapılacaktır. Sonucuna göre hareket edielecektir. Şu anda söyleyebileceğim bundan ibarettir.”

Vali Toprak, daha sonra yaptığı konuşmasında anne ve babalara seslenerek, “Çocuklarınızın aldığı zayıf veya karnesindeki düşük not nedeniyle asla ve asla kızmayalım. Psikolojilerin sıkınıtya sokmayalım. Çünkü çocukların da kaldırabileceği psikolojik bir yapı var. O karnedeki zayıf nedeniyle olumsuzluk ve düşük nottan dolayı ailevi çevrenin eksikliği olup olmadığından yaklaşalım onlara. Şevklerini kırmayalım. Başarıyı yakalamak sadece çocukla olmuyor” diye konuştu.

Diyarbakır nüfusunun yüzde 44'ünün 18 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirten Vali Toprak, eğitim seviyesinin daha yükseltilmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Okullara baktığımızda genel olarak hedef belirlemişiz. Bu hedef noktasına ulaşmak için hızlı çalışıyoruz. Bu eğitim ve öğretim yılının iyi bir şekilde sonuçlandığını söyleyebiliriz. Önceki yıllarda öğrenciler açısından rakam değerleri iyi değildi. El birliği ve gayret içerisinde okulların fiziki mekanlarını geliştirirek, yeni binalar yaparak, derslik başına düşen öğrenci sayısını 30’a düşürmek adına elbirliğiyle gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bunun için eğitimseverlerimizi, gönüllü işadamlarımızı Diyarbakır’a ek derslik yaptırmaya davet ediyorum. Çünkü burda çok ihtiyacımız var. Yer yer sınıf mevcudu 50-55 ve 60’a çıkabiliyor. Devletimizin imkanlarını, özel idare ve hayırseverlerimizin desteklerini alarak bu olumlu noktalara gelmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Çocuklarla birebir yakından ilgilenen Vali Toprak, karnelerini dağıttığı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!