E Okul girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi

Güncelleme Tarihi:

E Okul girişi nasıl yapılır E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 09:26

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok tercih edilen ve velilerin oldukça yoğun şekilde faydalandığı bir sistem olan e-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile ilk ve orta öğretimde eğitim alan öğrencilere ait birçok bilgiye ulaşılabiliyor. Tamamen ücretsiz olan bu sistemi nasıl kullanacağını bilmeyen vatandaşlar ise e-Okul sistemi hakkında araştırma yapıyor. Peki e-Okul girişi nasıl yapılır? e-Okul VBS girişi nasıl yapılır? e -Okul sisteminden hangi bilgiler sorgulanır?

Haberin Devamı

Öğrencilerin güncel sınav ve not bilgilerine kolayca erişilebilen bir sistem olan e-okul, ikinci dönemin başlaması ve ara dönem sınavlarının yapılmasıyla birlikte tekrar aranmaya ve sorgulanmaya başlandı. Öğretmenler tarafından belirlen sınav tarihlerini sorgulamak isteyen öğrenciler ve velisi oldukları öğrencinin devamsızlık durumu gibi bilgileri öğrenmek isteyen vatandaşlar, e-Okul sistemi hakkında araştırma yapıyor. İşte son zamanların en çok kullanılan hizmeti olan e-Okul hakkında merak edilen bilgiler...

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminin başında yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VBS EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKULDA HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR?

Sistemde yukarıda bahsettiğimiz durumların yanında, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurulara ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E OKUL DEVAMSIZLIK BİLGİSİ

E Okul aracılığı ile sorgulanabilen hizmetlerden biride devamsızlık durumu öğrenme. Veliller, çocuklarının devamsızlık durumuna sistem üzerinden oldukça kolay bir şekilde erişebilirler. İşte Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre devamsızlık hakkında bilinmesi gerekenler...

Devamsızlıkta özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hallerde bir sınav eksiğiyle verilebilecek.

Ancak üniversite, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olanlar ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla, toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanacak.

Haberin Devamı

Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler, derslere devam edemeyecek. Bu öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılında okula devam ettirilecek. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi yanında yönetmelik değişikliğiyle, açık öğretim imam hatip lisesi veya mesleki eğitim merkezine de gönderilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!