E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul not görüntüleme sistemi ve devamsızlık sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-Okul girişi nasıl yapılır E-Okul not görüntüleme sistemi ve devamsızlık sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 18:56

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla milyonlarca öğrenci hem not ortalamalarını görüntüleyebiliyor hem de devamsızlık durumlarını sorgulayabiliyorlar. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonlarına yaklaşılırken öğrenciler notlarını görüntülemek ve ortalamalarını hesaplamak istiyorlar. İşte, e-Okul giriş sayfası.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığıyla ortalama durumunu görmek isteyen öğrenciler, devamsızlık bilgisi hakkında da bilgi alabiliyorlar. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında hayata geçirilen e- okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi), öğrencilere ve velilere pek çok konuda kolaylık sağlıyor. İşte, e-Okul not görüntüleme sistemi ve devamsızlık sorgulama sayfası.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında hayata geçirilen e- okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi), öğrencilere ve velilere pek çok konuda kolaylık sağlıyor. Özellikle çalışan ebeveynler, her yerden kolaylıkla giriş yapabildikleri e- okul VBS ile pek çok bilgiye kısa sürede ulaşabiliyor. Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

Haberin Devamı

E-OKUL NOT GÖRÜNTÜLEME

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.
Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Öğrencilerin başarısı; öğretim programı öğrenme kazanımları esas alınarak dersin özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projeler ile işletmelerde beceri eğitiminde alınan puanlara göre tespit edilir. Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

85,00-100 Pekiyi
70,00-84,99 İyi
60,00-69,99 Orta
50,00-59,99 Geçer
0-49,99 Geçmez 

BAKMADAN GEÇME!