E Okul giriş ekranı ve boş kontenjan listesi görüntüleme ekranı

Güncelleme Tarihi:

E Okul giriş ekranı ve boş kontenjan listesi görüntüleme ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 13:47

E Okul giriş ekranı üzerinden birçok işlem yapılmaya devam ediyor. Okulların kapalı olmasına rağmen birçok öğrenci ve velinin uğrak noktası olan E Okul giriş ekranı, son günlerde nakil ve boş kontenjan listesi amacıyla kullanılıyor. E Okul sayfası üzerinden boş kontenjan bilgilerini anlık değişimlerle görüntüleyebilen vatandaşlar, işlemlerini bu kapsamda gerçekleştirebiliyor. Birçok kişinin ziyaret ettiği E Okul giriş ekranı ve kontenjan listesi

Haberin Devamı

E Okul giriş ekranı, boş kontenjan listesi ile gündemde yer almaya devam ediyor. Lise nakil tercihlerini yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın E Okul üzerinden erişime açtığı ekrandaki bilgilerden faydalanacak olan vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, E Okul üzerinden boş kontenjan araştırması nasıl yapılır? İşte o detaylar

BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Lise tercihlerini yapacak olan öğrenciler, ilk sonuçların ardından nakil yerleştirmelerine odaklandı. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri aşağıdaki linkten sorgulanabilecek.

BOŞ KONTENJAN BİLGİLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), günün en çok araştırılan konuları arasında yer almaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve velilerin kullanımına açtığı, öğrenciyi ilgilendiren sonuç ve duyuruların yapıldığı E Okul VBS ekranı, kimlik bilgileriyle kolayca ziyaret edilebiliyor. 

E Okul VBS ekranına giriş işlemi, TC Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası bilgileriyle kullanılabilmektedir. E Okul VBS ekranına giriş yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN KOLAY YÖNETİM

Akıllı telefonların kullanımının sıklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarının bu ilerlemeye adaptasyonu da gecikmedi. Mobil uygulama ile erişim kolaylığını öğrenci, veli ve öğretmenlere de sunan Milli Eğitim Bakanlığı, İOS ve Android kullanıcıları için E-Okul VBS uygulamasını erişime açtı.

MOBİL E-OKUL'U ANDROİD TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL'U İOS TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL'DA E-DEVLET YENİLİĞİ

Öğretmenlerin kullandığı E-Okul öğretmen girişi ekranını E-Devlet ile bağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, MEBBİS üzerinden alacağı işlemleri E-Devlet sisteminden yönlendirecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ E-OKUL UYARISI

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla öğrenci velilerine önemli bir duyuru gerçekleştirdi. İşte, bakanlığın yayımladığı o duyuru;

"Bazı velilerimizin telefonla aranarak randevu alındığı, e-Okul la ilgili geldikleri söyleyen kişilerin çeşitli ürünlerin pazarlamasını yaptıkları ve karşılığında senet imzalatıldığı şikayetleri gelmektedir. Benzer şekilde e-Okul’ dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!