e-kolay.net’ten virüs uyarısı

Güncelleme Tarihi:

e-kolay.net’ten virüs uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 00:00

-kolay.net, sahte e-postalara ve bu yolla bulaşan virüslere karşı İnternet kullanıcılarını uyarıyor. Yetkililer, kısa süre önce e-kolay-Skype’ta da benzer bir sorunun yaşandığını hatırlatarak, İnternet kullanıcılarının tanımadıkları adresler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta bazı kişilere www.skype-turkiye.net adresi üzerinden virüslü e-postalar gönderilmişti. e-kolay-Skype’ı çağrıştıran bir isimle gönderilen bu e-postaları açan ve içindeki programı yükleyenlerin bilgisayarlarına virüs bulaşmıştı. Oysa e-kolay-Skype 14 Haziran 2006’dan itibaren kullanıcıların hizmetine sunulmuştu ve bu hizmete www.e-kolay.net/Skype adresi üzerinden ulaşılmaktaydı.

 

Benzer olayların her an yaşanabileceğini belirten e-kolay.net yetkilileri, İnternet kullanıcılarını, öncelikle gelen e-postaları dikkatli açmaları gerektiği konusunda uyarıyorlar. Özellikle de tanınmayan adreslerden gelen mesajlardaki ek dosyaların açılmamasında yarar olduğu ifade ediliyor.

 

Haberin Devamı

Yetkililer, ev bilgisayarlarında yeterli güvenlik sistemlerinin kurulmadığı durumlarda, korunmasız bir bilgisayarın virüs ve sahteciliğe açık olabileceğini hatırlatıyorlar. e-kolay.net yetkilileri, İnternet’te güvenliğin sağlanması için kullanıcıların aşağıdaki konulara özen göstermesini öneriyorlar:

 

- Güncel ve etkin bir antivirüs programının kullanılması

- Program ve işletim sistemlerine yeni yamaların yüklenmesi

- Gelen e-postaların eklerine dikkat edilmesi

- Güvenlik duvarı (firewall) programının kullanılması

- Bilgisayara yeni program indirirken dikkatli olunması, kaynağının güvenilir olduğundan emin olunmayan programların indirilmemesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!