E Devlet'ten bordro sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? Maaş bordrosu için takip edilecek adımlar

Güncelleme Tarihi:

E Devletten bordro sorgulama işlemi nasıl yapılıyor Maaş bordrosu için takip edilecek adımlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 15:11

E-Bordro sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce çalışan vatandaş tarafından büyük bir merakla araştırılan ve takip edilen konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. E-Bordro maaş bordrosu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden oldukça kolay bir şekilde kullanıcılar tarafından sorgulanabiliyor. Her ayın 14'ünde yayınlanan memur maaşı bordroları da e-Devlet üzerinden memurlar tarafından kontrol edilebiliyor. Peki, E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E bordro maaş sorgulama ekranı üzerinden 2018 yılının ilk maaşlarını görüntülemek isteyen vatandaşlar, maaşlarında herhangi bir fark olup olmadığını bu şekilde öğrenebilecek. E-Devlet üzerinden kolayca erişim sağlanacak olan E-Bordro maaş sorgulama ekranı, maaşa yansıyan tüm kalemleri dökuman halinde ekrana getirecek. 

Hesaplarına yatan son maaşlarına ait bordroyu görmek isteyen vatandaşlar, kolay bir şekilde bordro sorgulamanın yollarını arıyor. Peki bordro nasıl sorgulanır? E Bordro nasıl sorgulanır?

e-BODRO MAAŞ SORGULAMA İŞLEMİ e-DEVLET'TE

Bilindiği üzere her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor. Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bordrolara artık internetten ulaşmak mümkün. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden memurların sorgulamasına açılan bordrolar artık buradan değil, e-Devlet sisteminden görüntülenebiliyor. e-Devlet Kapısı'ndan e-Bordro sorgulama işlemini yapmak için sadece T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmek yeterli oluyor. Böylece çok kısa sürede istediğiniz tüm bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞİ

E Devlet portalına girişler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. bu adrese girenler burada T.C. kimlik numarası ve E Devlet şifreleri ile giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda bulunan arama kutucuğuna E Bordro yazarak bordro sorgulamaya gidebilirsiniz.

Ya da "https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama" adresine girerek giriş yapabilir ve bordronuzu sorgulayabilirsiniz.

ADIM ADIM E BORDRO ALMA İŞLEMİ

www.turkiye.gov.tr adresinden ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.

Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme geçiş yapabilirsiniz.

Eğer e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz ise; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin.

e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

E-BORDRO SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER E BORDRO HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

Son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden olan e-Bordro''dan yararlanmak için maaşınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenmesi ve 657 sayılı kanuna tabi memur olmanız gerekiyor. 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında, 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamıyor.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşları dışında yani özel sektörde istihdam edilen çalışanlar maaş bordrolarını, çalıştıkları şirketlerin finans ve muhasebe birimlerinden ya da insan kaynakları departmanından talep ederek görebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!