E-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 16:34

E-Devlet ile askerlik yerini öğrenmek artık çok kolay. E-Devlet şifresi ile askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden yapılan birçok işlem gibi askerlik yerini sorgulamak o kadar kolay. Nerede askerlik yapacağınızı e-Devlet hizmeti ile öğrenebilmeniz için e-Devlet girişi yapmanız yeterlidir.

Askerliğini Erbaş veya Yedek Subay olarak yapacak olan vatandaşların mecburi vatan hizmetini yürütecekleri yeri öğrenmeleri tek tıkla ellerinin altında. Elektronik iletişimde yaşanılan hızlı gelişmeler ile birlikte; askere gideceklerin elektronik ortamda askerlik sorgulaması yapıp askerlik yeri öğrenmeleri mümkün hale geldi.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA

Yakın geçmişten bu güne kullanılan E-Devlet sistemi ile bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden kendilerine ait hesaplara giriş yapan kişiler, görevlerini hangi 'birlikte' gerçekleştireceklerini öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

turkiye.gov.tr adresinden Milli Savunma Bakanlığı bölümüne girerek işleminizle ilgili kısımları seçebilirsiniz.

Askerlik Durum Belgesi İşlemleri
ASAL Bedelli Askerlik İşlemleri
ASAL Randevu İşlemleri
ASAL Sevk İşlemleri

ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır

E-DEVLET NEDİR ?

E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasıdır. Devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay yoldan, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasını hedefler. E-Devlet her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan ulaşmanın adresidir.

E- DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz.

SİSTEME NASIL GİRİŞ YAPILIR?

www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak istediğiniz E-Hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!