E Devlet MSB askerlik yerleri sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

E Devlet MSB askerlik yerleri sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 17:31

E Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilecek olan askerlik yerleri, 6 Eylül tarihinde vatandaşların erişimine açıldı. Binlerce kişinin bedelli askerlik yerleri için yaptığı sorgulama, bugün sülüslerin açıklanmasıyla birlikte hız kazanacak. Peki, E Devlet askerlik yerleri sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, o işlem hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı askerlik yerleri e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Vatandaşlar, e-Devlet'e üye olarak askerlik durum belgesi sorgulayabiliyor. İşte e Devlet üzerinden askerlik durum belgesini görüntülemek isteyenler için detaylar.

Kamu dairelerindeki pek çok işlemin gerçekleştirildiği e Devlet, askerlik tecil durumunu takip etmek isteyenler ya da askere gitmek üzere işlemlerini tamamlamış olanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Askerlik yeri sorgulama işlemleri https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir e-Devlet'in resmi web sitesi aracılığıyla giriş yaparak gerçekleştiriliyor. Aşağıdaki bağlantı üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak askerlik yeri ve durum belgesi sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

e-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devletşifresini alabilir. PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir.

Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!