Edevlet soyağacı sorgulama için talep uyarısı! Alt üst soy sorgulama şifresi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Edevlet soyağacı sorgulama için talep uyarısı Alt üst soy sorgulama şifresi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 15:21

E Devlet soy ağacı sorgulama işlemi dün akşam saatlerinden bu yana yoğun talep görüyor. Şanslı olanların 1800'lü yılların başına kadar gidebildiği E-Devlet soy ağacı sorgulama hizmetinde, yoğunluğun ortadan kalkması için talep oluşturma hizmeti devreye alındı. Peki, henüz şifre sahibi olmayanların sorgulayamadıkları alt üst soy hizmetine giriş için E Devlet şifresi internet üzerinden nasıl alınacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

E-Devlet soy ağacı sorgulama işlemi, sistem içerisinde yer alan e-hizmetler arasında önemli bir yer tutuyor. Ailesinin anne ve baba tarafından atalarını görmek ve bilmek isteyenlerin rağbet gösterdiği E-Devlet soy ağacı sorgulama işlemi, aşırı rağbet nedeniyle bir süredir hizmet veremiyordu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün güdümünde yer alan projeyle ilgili son açıklama ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan geldi. Peki, E-Devlet soy ağacı sorgulama işlemi ne zaman açılacak? İşte, vatandaşların ilgiyle beklediği konu hakkında bazı bilgiler

AŞIRI YOĞUNLUK İÇİN TALEP TOPLANIYOR

Artan yoğunluğa çözüm olarak talep toplama hizmetine başlayan E-Devlet, giriş yapan vatandaşlara "alt-üstsoy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üstsoy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." uyarısında bulundu. 

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ İNTERNET ÜZERİNDEN DE ALINABİLİYOR

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NE KADAR?

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.

Haberin Devamı

Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur. Ancak, unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT’den yeni şifre zarfı alınıyorsa bu ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir.

Bu ücret, e-Devlet Kapısına gelir olarak kaydedilmemekte, işlem masrafı olarak PTT tarafından tahsil edilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!