E-devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama, TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş

Güncelleme Tarihi:

E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama, TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 09:26

Birçok bürokratik işlemin kısa yolu anlamına gelen e-devlet şifresi ile devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz. Peki e-devlet şifresi nasıl alınır? Hangi uygulamalarda kullanılır? Detayları öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden tüm resmi sorgulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Askerliğinizin nereye çıktığınızı, tramer sorgulama, plaka sorgulama, adli sicil kaydı, SGK hizmet dökümü, hava durumu raporları ve birçok işleme e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

TC. kimlik numarası ile turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak öğrenci belgesi sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. E-Devlet öğrenci belgesi sorgulama işlemi de diğer uygulamalar gibi büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Bu işlem ile hem öğrenci belgesi almak kolaylaştı hemde fakültelerde bulunan öğrenci işlerinin iş yükü azaltılmış oldu.

e-Devlet girişi yapmak için tıklayın

E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama, TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş

Haberin Devamı


E-DEVLET NEDİR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.


E-DEVLET KAPISI NEDİR?

e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.


E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama, TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

e-Devlet giriş için haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. e-Devlet uygulaması tüm resmi kurumların tek bir çatı altında toplandığı bir yerdir. e-Devlet üzerinden SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü, adli sicil kaydı sorgulama, askerliğinizin nereye çıktığını ve birçok işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmek için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
e-Devlet Kapısı'nda 190 kurumuna ait bin 252 hizmetin verildiğini bildiren Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gü Gül, Aktif Bilgilendirme Sistemi ile vatandaşların devlete değil, devletin vatandaşlara ulaştığı ve hizmet sunduğu bir yapının oluşturulduğunu ifade etti.
Gül ayrıca, e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı e-posta adresleri ile telefon numaraları sahiplerinin aktif bilgilendirme sisteminden yararlanacaklarını vurgulayarak, halihazırda telefon numarası kayıtlı kullanıcı sayısının 6 milyona ulaştığını ancak bu sayının yetersiz olduğunu, tüm kullanıcıların e-posta adreslerini ve telefon numaralarını sisteme kaydetmelerini istedi.
e-Devlet Kapısı'na yakın zamanda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), trafik cezası gibi bilgileri, iletişim hizmetlerine ait borç bilgilerini güncel olarak takibi hizmetlerinin eklendiği, askerlik işlemleri, üniversite kaydı gibi hizmetlerin genişletilerek sunulduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"İletişim hizmetlerine ait borç bilgilerinin sorgulanması uygulamasıyla, vatandaşların kablo TV, cep telefonu, sabit telefon gibi hizmetlerin borç bilgilerinin e-Devlet Kapısı üzerinden görülebiliyor. Böylece vatandaşlarımız zamanında borçlarından haber oluyor ve zamanında borçlarını ödeyerek bir problem ile karşılaşmasının önüne geçilmiş oluyor."


3 MİLYON İŞİTME ENGELLİ HEDEFİ


e-Devlet Kapısı üzerinden hizmet vermeye devam ettiklerini anlatan Gül, Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon işitme engelli bulunduğunu, işitme engellilerin de e-Devlet Kapısı hizmetlerinden daha etkin yararlanmaları amacıyla e-Devlet'te Engel Yok Projesi'ni geliştirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Proje kapsamında İşitme Engelli Çağrı Merkezinin test uygulamasının 8 Temmuz'da hizmete açıldığını belirten Gül, işitme engelli vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni hizmetin, Türksat'ın 3 işitme engelli çalışanının da katkılarıyla hazırlandığını söyledi.
Gül, "İşaret dili bilen operatörlerimizin hafta içi saat 08.00-18.00 saatlerinde çalıştığı çağrı merkezi şeklinde kurgulandı. Karşılıklı görüntülü canlı destek ortamı üzerinden kullanıcılarımız yazı veya işaret dili kullanarak istek, öneri ve şikayetlerini kolay bir şekilde ifade edebiliyor" diye konuştu.
Standartlara uygun hizmet veren e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerindeki hizmetlerin işitme engellilere uygun şekilde işaret diliyle de sunulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, bu kapsamda ilk olarak sıkça sorulan soruların işaret diline çevrilerek www.türkiye.gov.tr üzerinden erişime açıldığını bildirdi.
Gül, söz konusu proje kapsamında benzer tamamlayıcı hizmetler üzerine çalışmaların devam ettiğini belirterek, yeni çağrı merkezi hizmetinin, Türkiye ve işitme engelli vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.
Çağrı merkezinde çalışan müşteri temsilcilerine işaret dili bilen personelden seçildiğini ifade eden Gül, gelen çağrıların yoğunluğuna göre çağrı merkezinde bu konuda hizmet veren müşteri temsilcisi sayısını artıracaklarını kaydetti.
Hizmet sunulan işitme engelli vatandaş sayısını artırmak istediklerini dile getiren Gül, bu amaçla hazırlanan kamu spotunun onay aşamasında olduğunu, onayın çıkmasının ardından yayınlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama, TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş


YURTDIŞINDA E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifreyi, şahsen başvuru yurtdışında Başkonsolosluklardan ücretsiz temin edebilirsiniz. Şahsen başvuru uygulaması, kişinin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adına işlem yapmasının önüne geçilmesini amaçlıyor. E-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.


E-DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTTUYSANIZ NE YAPMANIZ GEREKİR?

Eğer İnternet üzerinden değiştirdiğiniz E-Devlet şifrenizi unuttuysanız bir PTT şubesine giderek sadece 1 TL karşılığında yeni bir şifre alabilirsiniz. Ancak PTT şubesine “Şifremi unuttum” diye başvuruda bulunursanız 10 TL işlem ücreti ödemek zorundasınız. Böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız lütfen şifrenizi her zaman ulaşabileceğiniz ve unutmayacağınız bir yere koyunuz.

BAKMADAN GEÇME!