E-devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 12:36

Günümüzde birçok işlem internet üzerinden online olarak yapılıyor. Peki e-devlet girişi nasıl yapılır? E-devlet şifresi nereden ve nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

İnternet üzerinden online olarak resmi kurumlarla olan işlerinizi e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Vatandaşların zamandan tasarruf etmelerini sağlayan e-devlet kapısının kullanımı da oldukça basittir.

Sigorta bilgileriniz için artık SGK müdürlüklerine ulaşmanıza gerek kalmadan işlemlerinizi e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü, SGK pirim borç sorgulama, sigortalı bilgileri de dahil olmak üzere birçok işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca aracınızın borcunu sorgulayabilir, vergi borç sorgularını da e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifre alma işlemi yalnızca PTT şubelerinde yapılmaktadır. Size en yakın PTT şubelerine kimliğinizle beraber giderek 4 TL karşılığında e-devlet şifrenizi alabilirsiniz.

E
-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

E-devlet girişi için "https://www.turkiye.gov.tr/" adresine giriniz. Ardından sağ üstte bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayınız. T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi giriniz. Böylece kolay bir şekilde e-devlet kapısına giriş yapmış bulunmaktasınız.

Şifrenizi yeni aldıysanız, sistem sizden yeni şifre oluşturmanız isteyecektir. Yeni şifre oluştururken şifrenizin içerisinde harf, rakam, sayı ve büyük, küçük simgelerin yer alması gerekmektedir.

ANDROİD VE iOS UYGULAMALARI

E-devlet girişlerinizi akıllı cep telefonlarınızdan rahatlıkla yapabilirsiniz. Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlarınıza e-devlet uygulamasını yükleyebilir, kısa süre içerisinde işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!