‘E- devlet şifremi unuttum?’ E- devlet şifresini geri almak için yapılması gerekenler

Güncelleme Tarihi:

‘E- devlet şifremi unuttum’ E- devlet şifresini geri almak için yapılması gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 15:15

PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınan e-devlet şifresi, zaman zaman unutulabiliyor. Şifrenin unutulması halinde e-devlet sistemine giriş yapılamıyor ve sistemin sunduğu hizmetlerden faydalanılamıyor. Peki E- devlet şifresini geri almak için yapılması gerekenler neler?

Haberin Devamı

E- devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. E- devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

Haberin Devamı

E-devlet şifresi nasıl kullanılır?

Elektronik hizmetlere erişebilmek için TC kimlik numaranız ve PTT’den almış olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. e-İmza veya mobil imza gerektiren hizmetleri kullanabilmek için e-İmza veya m-imza edinilmesi hizmete bağlı olarak ayrıca gerekebilir.Şifre ile ilk defa giriş yaptığınız durumda sistem sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirir. Bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifreyle ilgili ekranda bulunan uyarıları lütfen dikkatlice okuyunuz. Güvenliğiniz için lütfen şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

E- devlet sifrenin Unutulması, Çalınması veya Kaybedilmesi Durumunda Ne Yapılması Gerekir?

Haberin Devamı

 Şifrenizi unutmanız durumunda şifre yenileme yapabilir, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı ile e-Devlet Kapısı’na giriş yaparak yeni şifre belirleyebilir veya PTT’den yeni bir şifre alabilirsiniz. Şifre yenileme hizmetinden yararlanabilmek için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemleri yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir.Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:• Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak• Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek• Cep telefonuma gelecek kodu girerekSeçeneklerinden birini işaretleyip şifre yenileme yöntemlerinden birini belirlemelisiniz.

BAKMADAN GEÇME!