E-Devlet SGK hizmet dökümü ve E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet SGK hizmet dökümü ve E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 18:31

E-Devlet vatandaşlar tarafından elektronik ortamda tüm kamu işlerini halledebilmeleri için kurulan gelişmiş bir sistemdir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini merak eden vatandaşlar, E-Devlet sistemi sayesinde tüm işlerini rahatlıkla halledebilirler. E-Bordro memur maaşı sorgulama işlemlerinizi de E-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki, E-Devlet sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir adreste toplayan E-Devlet uygulaması sayesinde vatandaşlar güncel sigorta bilgilerini rahatlıkla öğrenilebiliyor. Peki, E-Bordro ve SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü belgesi nasıl doğrulanır? İşte detaylar…

E-BORDRO SORGULAMA İŞLEMİ E-DEVLET'TE

Bilindiği üzere her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor. Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bordrolara artık internetten ulaşmak mümkün. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden memurların sorgulamasına açılan bordrolar artık buradan değil, e-Devlet sisteminden görüntülenebiliyor. e-Devlet Kapısı'ndan e-Bordro sorgulama işlemini yapmak için sadece T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmek yeterli oluyor. Böylece çok kısa sürede istediğiniz tüm bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sadece e-Bordro değil, pek çok farklı işlemi de e-Devlet'ten yapabilirsiniz. Önceleri kurumlara giderek yapılan işlemler 2008 yılında hayatımıza giren e-Devlet'te toplanmaya başladı. Az sayıda işlemle açılan bu platformdan bugün pek çok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Artık kurumlarda zaman kaybetmeden istediğiniz bilgiye, evraka ulaşabilirsiniz. Diğer taraftan bu kurumlarda iş yükünü de hafifletiyor ve işleyişi hızlandırıyor. Peki e-Bordro sorgulama nasıl yapılıyor?

E-BORDRO SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

E-BORDRO SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Öncelikle "www.turkiye.gov.tr" adresine gidin. Burada sayfanın sağ üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın. Açılan ekranda belirtilen alanlara T.C. Kimlik No'nuzu ve e-Devlet şifrenizi girin. Sisteme girdikten sonra e-Hizmetlerden ya da arama bölümünden yapacağınız işlemi bulun. e-Bordro sorgulamaları Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer almaktadır. Ardından hizmetin üzerine tıkladığınızda maaş bordronuzun detaylarını görebileceksiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL SORGULANIR?

SGK 4A hizmet dökümü ve 4A hizmet dökümü belgesi doğrulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz; İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Girişi gerçekleştirdikten sonra yeni açılan sayfaya TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girmelisiniz. Daha sonra açılacak menünün sol kısmında bulunan e-Hizmetler sekmesine tıklamalısınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra açılacak menünün yine sol bölümünde bulunan harflerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk harfi olan S harfini seçmelisiniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra SGK içerisinde yer alan 4A hizmet dökümü kategorisi seçilmelidir.

Haberin Devamı

“Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘internet bankacılığı’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

4A hizmet dökümü belgesi doğrulama işlemini ise; sisteme giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası ve belge üzerindeki barkod numarası girilerek, sorgulama yapılabiliyor.

e-Devlet şifreniz yoksa www.turkiye.gov.tr sistemine giremezsiniz. Uygulamadan faydalanmak için size en yakın PTT şubesine e-Devlet şifresi için başvuruda bulunarak, e-Devlet şifresi edinebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!