E-Devlet kapısı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet kapısı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 16:22

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, vatandaş odaklı kamu yönetimi anlayışının önemli bir aracı olduğunu her fırsatta vurguladıkları E-devlet kapısının açılışının bugün gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ekren, CeBIT Bilişim Eurasia ve Bilişim Zirvesi'08 dolayısıyla TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezinde düzenlenen E-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulunun 25. toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı İcra, İzleme ve Yönlendirme Modeli hakkında Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) son gelişmelerle ilgili toplantıda bir sunuşu olacağını bildirdi.

2008 ve 2009 yıllarında e-devlet kapısına uygun görülen kamu hizmetlerine ilişkin olarak hazırlanan eylem planını tekrar gözden geçireceklerini ifade eden Ekren, Büyük Çaplı Bilişim Projelerinde Sözleşmeli Bilişim Elemanı Çalıştırılmasına İlişkin Düzenlemeleri içeren 5793 Sayılı Kanunla ilgili Maliye Bakanlığınca bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından sunulacak E-devlet çalışmalarında mevzuat değişikliği ihtiyacını karşılamaya yönelik çerçeve kanun ile ilgili son durumu toplantıda paylaşmış olacaklarını belirten Ekren, bugünkü gündemde ayrıca, bilişim vadisi çalışmaları hakkında Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bir sunuş yapacağını bildirdi.
Ekren, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyulan bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyümesini desteklemeye yönelik olarak nitelikli bilişim çalışanlarının yetiştirilmesi konusunda başlatmayı öngördükleri program hakkında DPT ve İşkur'un ortaklaşa hazırladıkları bir sunumu aktaracaklarını kaydetti.

"TOPLANTININ CEBIT AÇILIŞ GÜNÜNDE GERÇEKLEŞİYOR OLMASI ÖNEMLİ"

Nazım Ekren, İcra Kurulunun bugünkü toplantısının bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın 7., Avrasya'nın da en büyük fuarı olan CeBIT Bilişim Fuarının açılış gününde gerçekleşiyor olmasınını önemli olduğunu vurguladı.

Bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin başından bu yana, vatandaş odaklı kamu yönetimi anlayışının önemli bir aracı olduğunu her fırsatta vurguladıkları e-devlet kapısının açılışının da bugün gerçekleştirilmiş olacağını bildiren Ekren, "Vatandaşlarımızın ve iş dünyasının ihtiyacı olan bütünleşik kamu hizmetlerini tek kapıdan, kesintisiz, güvenli, 7 gün ve 24 saat sunmak üzere tasarlanmış olan e-devlet kapısı, önümüzdeki dönemde yeni hizmetlerle zenginleşecek. Hem hizmet sunanlar hem de hizmete erişenler açısından önemli ölçüde zaman ve kaynak tasarrufu sağlamış olacaktır" diye konuştu.

Bugünkü toplantıda bir dizi kararı da katılımcıların takdirine sunacaklarını belirten Ekren, bu kararların, Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün de dönüşüm liderleri kurulunda yer alması, Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planında yer alan "Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri" eyleminin sorumlu kuruluşunda değişiklik yapılması, E-Devlet Kapısı Eylem Planı ve Nitelikli Bilişim Çalışanları Yetiştirilmesi Programına ilişkin olduğunu belirtti.

E-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu Toplantısına, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, DPT, Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), UEKAE, Türksat yetkilileri ve bilişim sektörü kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

Ekren'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!