E-Devlet internet bankacılığı girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet internet bankacılığı girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 18:20

Tüm kamu kurumlarıyla ilgili işlemlerin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasıyla hayat daha da kolaylaştı. Daha önce sadece PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılabiliyorken, artık internet bankacılığı aracılığı ile şifre almadan anında sisteme giriş yapabileceksiniz. Peki, e-Devlet kapısı internet bankacılığı girişi nasıl yapılır, herhangi bir ücret ödeniyor mu?

Haberin Devamı

Sıra beklemeden online olarak kamu kurumlarıyla alakalı her türlü işlemin gerçekleştirilebildiği e-Devlet kapısı hizmetinden artık ücret ödeyerek şifre almadan da yararlanılabiliyor. İnternet bankacılığı kullanan vatandaşlar tek bir tıkla e-Devlet sistemine giriş yaparak kendi belirledikleri şifreyle sürekli kullanım sağlayabilirler.

E-DEVLET İNTERNET BANKACILIĞI GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet hizmetlerinin sunulduğu ‘turkiye.gov.tr’ web sitesine giriş yaptığınızda karşısına sisteme giriş için bazı seçenekler çıkmaktadır. Daha önce 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi ve mobil ya da elektronik imza ile e-Devlet kapısına giriş yapılabilirken, yeni gelen düzenlemeyle internet bankacılığını kullanan vatandaşlar şifre almaya gerek kalmadan banka üzerinden sisteme giriş yapabilecekler.

Haberin Devamı

Bunun için e-Devlet kapısına girdiğinizde karşınıza çıkan ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemi’nden en sağda bulunan ‘İnternet Bankacılığı’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Ardından önünüze internet bankacılığı ile e-devlet sistemine giriş yapabileceğiniz bankalar çıkacak. O bankalar ise şunlardır:

- Akbank

- alBaraka

- Anadolubank

- DenizBank

- Finansbank

- Enpara.com

- Garanti

- INGBANK

- Şekerbank

- TEB

- Türkiye İş Bankası

- YapıKredi

- Ziraat Bankası

İnternet bankacılığı kullanıcı hesabınız bulunan bankayı seçtikten sonra sizden istenen internet bankacılığı bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Ardından kullandığınız banka sizi direkt olarak e-Devlet kapısı sistemine yönlendirecektir. Şifre değiştirme işlemlerinizi ve kimlik bilgilerinizi güncelledikten sonra, belirlediğiniz şifre ile e-Devlet kapısı hizmetlerinden ihtiyacınız olduğu anda yararlanabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ OLUŞTURMA VE YENİLEME İŞLEMLERİ

İnternet bankacılığını kullanarak e-Devlet sistemine giriş yaptıysanız veya şifrenizi değiştirmek istiyorsanız sağ üstte adınızın yazdığı kısmın üstüne gelerek ‘Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında şifrenizi yenilemek istediğinizde hangi metodu kullanmak istediğinizi seçmelisiniz. Bu metotlar şunlardır:

Haberin Devamı

- Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak

- Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek

- Cep telefonuma gelecek kodu girerek

Seçiminizi yaptıktan sonra ‘Kimlik Seri ve Sıra Numarası’ bilgilerinizi girerek yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!