E- devlet ile üniversite kaydı nasıl yapılır? (E-kayıt nedir? E-kayıt yapılacak üniversitelerin listesi)

Güncelleme Tarihi:

E- devlet ile üniversite kaydı nasıl yapılır (E-kayıt nedir E-kayıt yapılacak üniversitelerin listesi)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 11:25

Artık üniversite kayıt işlemlerini de internet üzerinden yapmak mümkün. E- devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilen e - kayıt dönemi Türksat- YÖK iş birliği ile önümüzdeki senelerde tüm üniversitelerde yaygınlaşacak.

Haberin Devamı

Artık neredeyse her bürokratik işlem internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-devlet kapısı sayesinde artık üniversitelere kayıt da dijital ortamda gerçekleştirilebilek. Dileyen adaylar evlerinden kolaylıkla üniversiteye kayıt olabilecek.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile şirket arasında yapılan iş birliği çerçevesinde ilk olarak 32 devlet üniversitesinde başlatılan elektronik kayıt, e-Devlet Kapısı üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/) web sitesi ile yapılabilecek.


Tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların, Türksat ile YÖK tarafından tamamlanmasıyla 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213'ü, e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek.

Haberin Devamı

'E-kayıt'lar 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.


ÜNİVERSİTELERE E- KAYIT NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Uygulama ile söz konusu üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecekler.

Haberin Devamı

Geçen yıl 32 üniversitede gerçekleştirilen pilot uygulama önümüzdeki yıllarda tüm üniversitelere yaygınlaştırılacak.2014 yılından itibaren Öğrencilerin üniversitelerine gitmeden elektronik kayıt yaptırabilecekleri üniversitelerin listesi şöyle:


ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Haberin Devamı

ORDU ÜNİVERSİTESİ

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet hizmetlerine giriş işlemlerinde kullanılabilmekte olan e-Devlet şifresi için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanı ile birlikte başvurmak gerekiyor. E-Devlet şifresi isteğe bağlı olarak özel bir şifreyle de sisteme giriş esnasında veya sistem içerisindeki güvenlik işlemleri bölümünden değiştirilebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!