Hac Kuraları 2020 Sorgulama: Hac.gov.tr üzerinden E-Devlet (TC) ile Hac kura çekimi sonuçları sorgula

Güncelleme Tarihi:

Hac Kuraları 2020 Sorgulama: Hac.gov.tr üzerinden E-Devlet (TC) ile Hac kura çekimi sonuçları sorgula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 15:43

Hac kuraları Diyanet TV ekranlarından canlı olarak gerçekleştirildi. Bu yıl 83 bin 400 kişi hacı olacak. Hac başvurusu yapanlar için Turkiye.gov.tr E-devlet şifresi ve TC ile hac kuraları 2020 sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kesin kayıt belgeleri nereden temin edilir? sorularının detaylarını bir araya getirdik.

Haberin Devamı

On binlerce Müslüman Hac kuraları için gerçekleşen sonuçları bekliyor. Bu yıl 83 bin 400 kişi hacca gidecek. Hac sonuçları Hac.gov.tr üzerinden saat 21.00'dan sonra kontrol edilebilecektir. Hac başvurusu yapan kişiler için hac kuraları 2020 sorgulama işlemi nasıl yapılır? E-Devlet ve TC ile kura sonuçları nereden kontrol edilir? Sorularının yanıtlarını bir araya getirdik.

HAC KURALARI 2020 SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hac kura sonuçları sorgulamak için öncelikle Turkiye.gov.tr yani E-Devlet internet sitesine girilecek. Sitede yer alan giriş butonuna E-Devlet şifresi ve TC Kimlik Numarası ile giriş yapılacak. Bu girişin ardından hacı adayının kutsal topraklara gitmeye hak kazanıp kazanmadığı öğrenilebilecek. Hac sorgulama tc ile 2020 işlemini aşağıdaki link üzerinden yapabilirsiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac durum sorgulama saat 21.00 itibariyle Turkiye.gov.tr sitesi üzerinden kontrol edilebilmektedir. Hac kura sonuçları listesi içerisinde olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Haberin Devamı

2020 HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR BELGELERİNİ E-DEVLET'TEN ALACAK

Hac kuraları neticesinde kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlar, 13-24 Ocak tarihleri arasında E-Devlet şifreleri ile giriş yaparak Hac Kesin Kayıt Belgesi alacak. Bu belge ile ilk müftülükleri ya da acenteler üzerinden kayıt işlemi sağlanabilecek.

KURA SONUÇLARI İÇİN YEDEK ADAYLAR KESİN KAYIT SONRASI BELİRLENECEK

Kesin kayıt sürecini belirlenen süre içerisinde tamamlamayan kişilerin yerine yedek adaylar dahil edilecek. Kura sırası gözetilerek belirlenen yedek adaylar, 30 Ocak-7 Şubat tarih aralığında illere dağıtılan kontenjan çerçevesinde kayıt altına alınacak.

BU YIL 83 BİN 430 KİŞİ HACI OLACAK

Bu yıl İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ülkemize tanıdığı Hac kontenjanı, 83 bin 430 oldu. Bu oran, ülke nüfusunun binde biri olarak belirlenmektedir. Hacı adayları, Hac kayıtlarını yenileyenler ve ilk kez kayıt yaptıranlar arasından kura ile belirlenecek. Kura çekilişi, noter huzurunda yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!