e-Devlet askerlik yeri sorgulama! | Askerlik yeri öğrenme!

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet askerlik yeri sorgulama | Askerlik yeri öğrenme
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:38

Askerlik çağına gelmiş erkek vatandaşlar, vatani görevini yerine getireceği yeri e-Devlet sisteminden kolayca öğrenebiliyor. Askerlik yeri, e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Milli Savunma Bakanlığı menüsünden sorgulanabiliyor. e-Devlet üzerinde askerlik sorgulaması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Günümüzde internet teknolojilerinin hayatımıza girmesiyle beraber, kamu kurum ve kuruluşlarına ait hizmetler kısa sürede öğrenilebiliyor. Kamu hizmetlerine hızlı ve modern şartlarda erişilmesine sağlayan e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Milli Savunma Bakanlığı menüsünden “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” ile Sevk Edilecek Eğitim Merkezi yani askerlik yeri sorgulanabiliyor. Böylece asker adayları, askerlik şubesine gitmeden hangi ilde vatani görevini gerçekleştireceğini online olarak görebiliyor.

e-Devlet sistemine akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile giriş yapabilen asker adayları, e-Devlet sistemindeki her bir kamu hizmet uygulamasını kullanabilmesi için kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Kimlik doğrulama işlemi ile sisteme giriş yapabilen vatandaş, ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

e-Devlet üzerinde Milli Savunma Bakanlığı kategorisinde; asker durum bilgisi sorgulama, asker durum bilgisi doğrulama, ASAL bedelli askerlik başvurusu, ASAL randevu başvuru, ASAL celp dönemi tercihi, ASAL yoklama başvurusu, ASAL sevk işlemleri, personel seferberlik hizmetleri işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri sorgulamasını e-Devlet sisteminden yapabilmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise askerlik yeri sorgulaması için e-Hizmetler bölümünde bulunan harflerden işlem yapılacak Milli Savunma Bakanlığı’nın baş harfi olan “M” harfi tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu işlemi seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme girmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basıldıktan sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olmalıdır. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınabiliyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı e-Devlet şifresi verilecektir. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

BAKMADAN GEÇME!