E-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 13:07

E-Devlet kapısı üzerinden birçok işlem gerçekleştirilebildiği gibi askerlik sorgulama işlemi de yapılabiliyor. T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile birlikte askerlik yapacağınız yer, teslim olma tarihi ve yeri gibi tüm askerlik sorgulamalarınızı online olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber online olarak yapılabilen işlemlerin sayısı arttı. Böylece eskiden saatler süren yorucu işlemler yerine artık tek bir tıkla sonuca ulaşılabiliyor.

ONLİNE ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirmek için öncelikle ‘https://www.turkiye.gov.tr/’ web adresine gitmelisiniz. Açılan sayfada sağ üst köşedeki ‘Sisteme Giriş’ butonuna tıklamanız ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet şifreniz yardımıyla giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ise ‘https://www.turkiye.gov.tr/askerlik-durum-belgesi-sorgulama’ web adresinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET MOBİL İMZA İLE ASKERLİK SORGULAMA

PTT şubelerinden alacağınız şifre dışında mobil imza ile de askerlik sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bunun için bağlı olduğunuz GSM şirketi ile irtibata geçerek bu hizmeti kullanmak istediğinizi belirtmelisiniz. Mobil imza hizmeti için GSM şirketiniz her ay sizden belirli bir tutarda hizmet bedeli tahsil ederek hizmeti kullanmanızı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK İMZA İLE E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA

Mobil imzanın yanı sıra elektronik imza ile de e-devlet üzerinden sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve askerlik durumunuzu öğrenebilirsiniz. Elektronik imza hizmeti ile e-devlet üzerindeki diğer sorgulama işlemlerini de rahatlıkla yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!