E Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? Maaş bordrosu sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

E Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır Maaş bordrosu sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2018 18:50

E Bordro üzerinden maaş sorgulama işlemini gerçekleştirecek olan memurlar araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Her ayın 14'ünde yatırılan memur maaşlarının ardından çalışan vatandaşlar, E Bordro üzerinden yatan maaşlarını öğrenebiliyorlar. Peki, E Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, maaş bordrosu sorgulama sayfası.

Haberin Devamı

 

Her ay maaş döneminin gelmesiyle birlikte, maaş bordrosunu nasıl sorgulayabileceğini araştıran vatandaşlar, E Bordro maaş sorgulama hizmeti hakkında detayları öğrenmek istiyor. E Bordro üzerinden kolayca yatan maaşınız net miktarını öğrenebilirsiniz. işte, maaş bordrosu sorgulama ekranı.

E BORDRO ALMA İŞLEMİ

1. www.turkiye.gov.tr adresinden ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.

2. Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme geçiş yapabilirsiniz.

3. Eğer e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz ise; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.

Haberin Devamı

4. Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin.

5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

6. İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

E-BORDRO SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER E BORDRO HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

Son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden olan e-Bordro'dan yararlanmak için maaşınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenmesi ve 657 sayılı kanuna tabi memur olmanız gerekiyor. 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamıyor. Kamu kurum ve kuruluşları dışında yani özel sektörde istihdam edilen çalışanlar da maaş bordrolarını, çalıştıkları şirketlerin finans ve muhasebe birimlerinden ya da insan kaynakları departmanından talep ederek görebilirler.

BAKMADAN GEÇME!