e-Bordro maaş sorgulama işlemleri nasıl yapılır? e-Bordro sorgula!

Güncelleme Tarihi:

e-Bordro maaş sorgulama işlemleri nasıl yapılır e-Bordro sorgula
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 09:07

Vatandaşların tüm kamu kurumu işlemlerini yapabildikleri e-Devlet kapısı sistemi üzerinden artık e-Bordro sorgulaması da yapılabilecek. Maaş hareketleri ve kesintileriyle alakalı tüm detaylı bilgilere ulaşmayı sağlayan e-Bordro işlemleri artık çok daha kolay. Peki, e-Bordro nedir? e-Bordro sorgulaması nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

e-Devlet kapısı Maliye Bakanlığı işlemleri arasında bulunan e-Bordro sorgulama ile devlet memurları kendilerine ait bordroları listeleyip bordro detaylarını görüntüleyebilmektedirler. e-Bordro sorgulaması ile çalışanlar maaş hareketlerini ve kesintileri de görebilmektedirler.

E-BORDRO NEDİR?

Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 657’ye tabi devlet memurlarının faydalanması amacıyla geliştirilmiş olan e-Bordro hizmeti kamu çalışanlarının dijital ortalma sorgulama yapabilmesine olanak sağlamakta. Çalışanlar bu uygulama sayesinde 2 aya ait olan maaş detaylarını görebilmektedirler.

Öte yandan çalışanlar e-Bordrolarında ünvanlarını, hizmet sınıfı ve kadro durum bilgisini de görebilmektedirler. Maliye Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmet, çalışanların maaşlarıyla alakalı bilgilendirme amacıyla hayata geçirilmiştir.

Haberin Devamı

E-BORDRO SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Tüm kamu kurumlarının vermiş oldukları hizmetler e-Devlet çatısı altında toplanmıştır. e-Bordro sorgulama işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Ancak e-Bordro sorgulaması yapacak olan çalışanların e-Devlet şifresine sahip olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabileceği gibi, internet bankacılığı, elektronik ve mobil imza ile de sisteme giriş yapılabilmektedir.

e-Devlet şifresini aldıktan sonra e-Bordro sorgulaması için Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmetine (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra e-Bordro sorgulaması yapmak istediğiniz yıl ve ayı seçerek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgula butonuna tıkladıktan sonra karşınıza istediğiniz yıl ve aydaki maaş detaylarınız gelecektir. İsterseniz bu detayların çıktısını alabilir ve saklayabilirsiniz.

E-BORDRO HİZMETLERİ

Her ayın 15’inde Maliye Bakanlığı tarafından erişime açılan e-Bordro sorgulaması ile şu hizmetlerden yararlanabilirsiniz;

-          Maaş kesintileri,

-          Net ve brüt maaş detayları,

-          AGİ,

-          Ek ödeme detayları.

Haberin Devamı

EMEKLİ ÇALIŞANLAR DA E-BORDRO SORGULAMASI YAPABİLİYOR

e-Bordro sorgulama işlemleri emekliler tarafından da gerçekleştirilebilmekte. Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışan ve emekli olan memurlar kendileri için hazırlanan "Say2000i" sistemi sayesinde kolaylıkla e-Bordro sorgulama işlemlerini yapabiliyorlar.

MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER

e-Bordro sorgulamasının yanı sıra e-Devlet sistemi üzerinden veya Maliye Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden de bazı sorgulamalar yapılmaktadır. O sorgulamalar ise şunlardır;

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

Maliye Bakanlığı e-Bordro Doğrulama

e-Yolluk Uygulaması

Haberin Devamı

Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler

e-Beyanname

Maliye Bakanlığı e-Kütüphane

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!