E-Bordro KBS üzerinden nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

E-Bordro KBS üzerinden nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:38

E-Bordro sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabileceğiniz bir işlemdir. E-Devlet resmi sitesi üzerinden, herhangi bir yere gitmeden, bir yere telefon etmeden oturduğunuz yerden dakikalar içerisinde hızlıca E-Bordro sorgulamanızı yapabilirsiniz. Maaş belgeleme işlemi olan E-Bordro sorgulamanızı nasıl yapacağınızı ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Devlet dairesi işlemleri de dâhil olmak üzere birçok işlem yapılabilen internet üzerinden yapabilmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de E-Bordro sistemidir. E-Bordro nasıl alınacağını ve E-Devlet ile E-Bordro maaş sorgulama işleminin nasıl yapılacağını haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET İLE E-BORDRO MAAŞ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Maliye Bakanlığı tarafından hizmete sunulan e-Bordro sorgulama sistemi ile öğretmenler, memurlar ve diğer tüm kamu çalışanları maaşlarıyla alakalı detaylı bilgi alabiliyorlar. e-Bordro sorgulama işlemi e-Devlet kapısı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunun için çalışanların e-Devlet şifresine sahip olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında alınabilmektedir.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

E-Bordro sorgulaması yapacak olan vatandaşlar E-Devlet'in web sitesine girmelidir. Daha sonra e-Bordro sorgulaması yapmak istediğiniz yıl ve ayı seçerek sorgulama işlemi gerçekleştirilmektedir. E-Bordro maaş sorgulaması ile maaş detayları haricinde şu bilgilere de ulaşabilirsiniz;

-Maaş kesintileri

-Net ve brüt maaş detayları

-AGİ (Asgari Geçim İndirimi)

-Ek ödeme detayları

Maliye Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden vatandaşlara sunulan hizmetlerin tamamı ise şu şekildedir;

-Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

-Maliye Bakanlığı e-Bordro Doğrulama

-E-Yolluk Uygulaması

E-BORDRO SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET İLE E-BORDRO ÇIKTISI NASIL ALINIR?

E-Devlet kapısı üzerinden yapılan e-Bordro maaş sorgulama işleminin ardından isteyenler e-Bordro çıktısını alabilmektedir. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama web sitesinden yapılan e-Bordro maaş sorgulamasının ardından sayfanın sağında bulunan ‘Yazdır’ seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Sonrasında e-Bordro bilgilerinin barkotlu bir biçimde yazdırılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!