E-bordro ile online memur maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-bordro ile online memur maaşı sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 15:23

E-bordro ile maaşınızı internet üzerinden online bir şekilde sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sistemini kullanarak maaşınızla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Bordro sorgulama işlemi artık E-Devlet üzerinden kolay bir şekilde yapılmaktadır. Önceden devlet kurumlarının kapısında ufak bir işlem için bile olsa saatlerce sıra beklerdik. Şimdi E-Devlet sistemi ile bu çile ortadan kalktı. Artık çoğu devlet kurumlarındaki işlemlerinizi E-Devlet sisteminden online olarak yapabilirsiniz. Peki E-Devlet üzerinden E-bordro nasıl sorgulanır?

E-BORDRO NEDİR?

E-bordro Maliye Bakanlığı'na bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kamu personelinin maaş hesaplaması yapabildiği online bordro görüntüleme hizmetinin genel adıdır.

E-BORDRO UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

E-Bordro uygulaması geçtiğimiz günlerde E-Devlet sistemi içerisinde yer alan bir hizmet haline getirildi. Önceden farklı işlemler için ilgili bakanlığın internet sitesine giriş yapmamız gerekiyordu. E-Devlet sistemi ile bütün bakanlıkların işlemleri tek linkte birleşerek hızlı ve daha kolay bir hal aldı.

Haberin Devamı

E-bordro ile online memur maaşı sorgulama nasıl yapılır


E-DEVLET'E GİRİŞ İÇİN ŞİFRE GEREKLİ Mİ?

E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için kesinlikle bir şifreniz olmalı. Üzerinde T.C. Kimlik Numaranızın yazdığı nüfus cüzdanınızla PTT şubelerine başvurarak E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. 2 TL'lik ücret karşılığı E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz.

E-DEVLET İLE E-BORDRO SORGULAMA

E-Devlet sistemini kullanarak bordro bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bordro bilgilerinizi E-Devlet üzerinden yapmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.

E-BORDRO SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

-Yukarıdaki linke tıklayınız.

-"Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız.

-Açılan pencerede giriş yöntemlerinden herhangi birini seçiniz.

-Sisteme giriş yapınız.

-Bordro bilgileriniz karşınıza çıkacaktır.

BAKMADAN GEÇME!