‘DYP'li bağımsız’ aday

Güncelleme Tarihi:

‘DYPli bağımsız’ aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin başka yerlerinde var mı bilmiyorum ama Antalya'da pek seçim havası yok. En azından vatandaş seçimi pek umursamıyor. Antalyalı'yı seçimden çok ortalıkta görünmeyen turistler ilgilendiriyor. Antalyalı, yanına gidince seçimden değil, rezervasyon iptallerinden, ticaretin ölülüğünden yakınıyor. Tabii vatandaşın pek umurunda olmasa da Antalya'da da seçimler yapılacak. Önce yerel seçimlerin görüntüsüne bir bakalım:

Antalya Belediye Başkanlığı için iki aday çekişiyor. Biri şu anki Başkan ve DYP adayı Hasan Subaşı, diğeri CHP'nin adayı Bekir Kumbul. Aslında Hasan Subaşı'na DYP adayı demek pek doğru değil. Tansu Çiller'le yıldızı hiç bir zaman barışmayan Subaşı, Antalya'da genel merkeze ve genel başkana rağmen kendi gücüyle aday. Ve Hasan Subaşı DYP adayı gibi değil, bağımsız aday gibi davranıyor. Ne seçim bürosunda, ne afişlerinde DYP görünmüyor. Subaşı, DYP amblemini çok geri plana atarak, kendi adıyla ön plana çıkmaya çalışıyor. Çünkü biliyor ki, Antalyalı DYP'ye kızgın ve küskün. Subaşı kazanırsa kendi kazanacak, DYP ile değil. Fakat Subaşı'nın bir handikapı var. Aynı şeyi İstanbul'da Bedrettin Dalan yapmıştı. Özal'la ters düşüp, ANAP listesinden bağımsız belediye başkan adayı gibi davranmış ve kaybetmişti. Subaşı için de aynı şey olabilir.

CHP YÜZDE 25

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın en güçlü adayı CHP'li Bekir Kumbul. Kumbul iyi bir rüzgar yakalamış. Gerçi 1994 yerel seçimlerinde CHP Antalya'da 3. parti ve DYP'nin aldığı oyun üçte birini almış ama 1995 genel seçimlerinde DYP'ye yakın bir oy oranı tutturmuş. Kumbul DYP aleyhindeki havayı, kendi rüzgarıyla birleştirirse kazanır.

Milletvekili seçimlerinde de tablo çok farklı değil. CHP Antalya'da yüzde 25 civarında bir oy alacak gibi duruyor. Gerisini tahmin etmek ise güç. Eskiden beri tanı-dığım DYP'lilerin büyük bölümü şimdi DYP'ye, daha doğrusu parti yönetimine sövüyor. Ve şöyle diyorlar: ‘‘Biz DYP'ye vermeyiz. Kent merkezinde de verdirtmeyiz. Ama köy verir. Köylü Tansu'yu bilmez, kıratı bilir...’’

DYP Antalya'da ikinci parti olur demek yanlış olmaz. ANAP Antalya'da da düşüşte. Yüzde 10'u zor aşar. Fazilet de ANAP gibi. MHP yerini korur. DSP ise tam bir muamma. Sokaktaki vatandaşta bir DSP lafıdır gidiyor ama geçen seçim yüzde 6 olan oy nereye çıkar ki? Fakat ANAP'tan, Fazilet'ten ve DYP'den kaçanlar hep DSP'ye gitmiş. Herbirinden iki puan kaçsa, DSP 12'ye çıkar.

Olacağı da zaten en fazla bu.

Çiller'le yıldızı barışmadı

Antalya Belediye Başkanlığı için iki aday çekişiyor. Biri şu anki Başkan ve DYP adayı Hasan Subaşı, diğeri CHP'nin adayı Bekir Kumbul. Aslında Subaşı'na DYP adayı demek pek doğru değil. Çiller'le yıldızı hiç bir zaman barışmayan Subaşı, Antalya'da genel merkeze ve genel başkana rağmen kendi gücüyle aday. Zaten DYP adayı gibi değil, bağımsız aday gibi davranıyor



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!