DYP'den Yılmaz'a mesaj: 3 Kasım'ı unutmayın

Güncelleme Tarihi:

DYPden Yılmaza mesaj: 3 Kasımı unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2006 10:25

DYP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Tosun, "3 Kasım'ı yok sayıp eski usullerle siyaset yapmaya kalkarsanız milletin tokadını 3 Kasım'da yediğiniz gibi yersiniz" diyerek, siyasetteki yeniden yapılanma girişimlerine tepki gösterdi. Tosun, "Milletle inatlaşanlarla bizim işimiz olmaz" dedi.

28 ŞUBAT ANLAYIŞIYLA SİYASET

DYP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Tosun, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın Başkent'te tamamladığı 36 saatlik turla yeniden gündeme gelen siyasetteki arayışları ANKA'ya değerlendirdi. "28 Şubat anlayısıyla siyaset yapmıyoruz" diyen Tosun, bu tür birleşmelerin milletin nezdinde olacağını söyledi.

3 Kasım'ın yok sayılamayacağını, 2 Kasım ile 3 Kasım'ın birbirinden çok farklı olduğunu belirten Tosun, "3 Kasım'da bir tasfiye gerçekleşmiş. Eskileri, eski siyaset anlayışını millet tasfiye etmiş. Şimdi siz milletle inatlaşacak mısınız? Bunlar milletle inatlaşmaya çalışıyorlar" dedi.

Tosun, 3 Kasım iyi tahlil edilmeden mevcut siyasi konjonktürde sağlıklı bir karar alınamayacağını belirtirken, isim vermeden açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Parti olarak hareket noktamız şu. 3 Kasım'da millet tasfiye gerçekleştirdi. Neyi, kimi görmek istemediğini gösterdi. 6 ay önce kurulan partiyi iktidara getiren bu millet değil mi? 3 Kasım'da, sağda birlik arayanlar aktif siyasette değil miydi? Biz milletle inatlaşmayız. Milletin ikazı doğrultusunda DYP'deki değişimi yaptık. Milletle inatlaşanlarla bizim işimiz olmaz. 3 Kasım'ı yok sayıp eski usullerle siyaset yapmaya kalkarsanız milletin tokadını 3 Kasım'da yediğiniz gibi yersiniz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!